--

--

Thursday, 19 November 2009

MABRUK!

Salam selamat malam..huh bumi Malaysia pada hari ini telah menjadi huru-hara, kelam-kabut, kalut dan sebagainyalah gara-gara 1 peristiwa yang telah lama dinantikan menjelma juga akhirnya.

Seramai 500 000 lebih calon peperiksaan UPSR 2009 telah mendapat 'ganjaran' mereka pada hari ini. Ada yang sedih, ada yang suka, ada yang duka, ada yang ketawa..(ade ke?)hahah dan mcm2 ragam manusialah hari ni..Ana pun fenin lalat lah..pape pun SYABAS&TAHNIAH berjela-jela diucapkan kepada semua calon yang berjaya score straight A's..Congrats!Congrats!..

Sedikit nasihat dari kakak yang berpengalaman ni,

Kepada yang kurang bernasib baik, jangan resah, gelisah, kecewa, merana, meraung dengan hasil yang adik2 dapat na..UPSR ni baru 1 permulaan untuk adik2 semua sentiasa peka dan bertanggungjawab pada diri sendiri. Jangan lalai!..Lepas ni adik2 semua akan lalui satu kehidupan yang baru yang lebih susah dan mencabar dari apa yang adik2 alami sekarang.

Kepada yang berjaya pula, jangan lupa diri. Tak bermakna 5A UPSR, adik2 semua ni DIJAMIN dapat masuk universiti lepas SPM nanti. Sebab nak masuk U, we are NOT depends on your UPSR result. So, don't be 100% satisfied with what you've reached now.

Result UPSR ni hanya laku untuk layakkan diri ke MRSM @ SBP..

Anyway, mabruk lagi sekali kepada semua calon UPSR. For another stage, bittaufiq wannajah.

Oh ya, lupa pulak..kepada adik2 beragama Islam, sujud syukur jangan lupa ya. Kejayaan ni bukan datang dari diri sendiri tapi dari Allah Azza wajalla.

Sekian, wassalam.

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.

Followers

Listen and Feel it :)