--

--

Friday, 26 November 2010

For the Rest of Mylife

I praise Allah for sending me you my love
You found me home and sail with me
And I`m here with you
Now let me let you know
You`ve opened my heart
I was always thinking that love was wrong
But everything was changed when you came along
OOOOO
And theres a couple words I want to say

For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you. loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you

I know that deep in my heart
I feel so blessed when I think of you
And I ask Allah to bless all we do
You`re my wife and my friend and my strength
And I pray we`re together eternally
Now I find myself so strong
Everything changed when you came along
OOOO
And theres a couple word I want to say

For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you. loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you

I know that deep in my heart now that you`re here
Infront of me I strongly feel love
And I have no doubt
And I`m singing loud that I`ll love you eternally

For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you.loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you

I know that deep in my hearta

InsyaAllah by Maher Zain

Everytime you feel like you cannot go on
You feel so lost
That your so alone
All you is see is night
And darkness all around
You feel so helpless
You can`t see which way to go
Don`t despair and never loose hope
Cause Allah is always by your side

Insya Allah 2x
Insya Allah you`ll find your way

Everytime you can make one more mistake
You feel you can`t repent
And that its way too late
Your`re so confused,wrong decisions you have made
Haunt your mind and your heart is full of shame

Don`t despair and never loose hope
Cause Allah is always by your side
Insya Allah 2x
Insya Allah you`ll find your way
Insya Allah 2x
Insya Allah you`ll find your way

Turn to Allah
He`s never far away
Put your trust in Him
Raise your hands and pray
OOO Ya Allah
Guide my steps don`t let me go astray
You`re the only one that showed me the way,
Showed me the way 2x
Insya Allah 2x
Insya Allah we`ll find the way




Thursday, 11 November 2010

Sebelum dan Sesudah

Ya Allah,
sebelum aku memulakan pekerjaanku pada hari ini,
Engkau permudahkanlah segala urusanku dan redhailah setiap langkahku
serta murahkanlah segala rezeki yang Engkau kurniakan kepadaku.

Ya Rabbi,
sesudah aku menyelesaikan pekerjaanku di siang hari,
Engkau selamatkanlah perjalanan pulangku dan redhailah setiap langkahku
serta berkatilah segala rezeki yang aku perolehi dariMu Ya Tuhanku.

Ya Allah,
sebelum aku menunaikan solat dan memanjatkan doa kepadaMu,
Engkau terimalah solat-solatku kepadaMu
dan perkenankanlah segala doaku kepadaMu Ya Tuhanku.

Ya Rabbi,
sesudah aku usai solat dan doaku,
Engkau berikanlah kekuatan iman kepadaku
agar aku sentiasa istiqamah dalam melaksanakan perintahMu Tuhan Yang Maha Agung.

Ya Allah,
sebelum aku makan dan minum,
Engkau berkatilah rezekiMu ini agar aku sentiasa menikmati rezekiMu
dengan penuh rasa syukur.

Ya Rabbi,
sesudah aku menikmati rezeki dariMu,
Engkau hindarilah aku daripada merasa terlalu kenyang
sehingga bisa menghalangiku untuk bersujud lagi kepadaMu.

Ya Allah,
sebelum aku tidur,
Engkau hindarilah diriku daripada gangguan syaitan yang direjam
supaya tidurku ini tidak melalaikan aku untuk bertahajjud kepadaMu
di sepertiga malam, di mana Engkau turun ke langit dunia
untuk mendekati lagi hambaMu yang dikasihi.

Ya Rabbi,
sesudah aku bangun dari tidurku,
Engkau kurniakanlah kepadaku umur yang panjang
supaya aku bisa mengqadakan apa yang wajib kepadaku
diatas segala kelalaikanku sebagai hambaMu yang lemah imannya.

Ya Allah,
Ya Rabbi,
Ya Rahman,
Ya Rahim,
Ya Kareem,
Ya 'Alim,
Ya Hafiz,
Ya Mutakabbir,
Engkau adalah Tuhan Yang Maha Besar dan Maha Agung,
Tiada Tuhan yang layak disembah melainkanMu Ya Allah,
Sesungguhnya Nabi Muhammad itu Pesuruh Allah,
dan aku adalah Hamba Allah serta umat Kekasih Allah.
Ampunilah segala dosa-dosaku serta dosa saudara yang seIslam denganku.

Barakallah hufiikum

Friday, 5 November 2010

lalalalala~

bestnya dah sampai penang!hee. Tapi kes study belum sentuh lg camne nih?uhh..
anyway enjoy2 dulu..hihi..nanti la klau dah sedar diri baru bt!wahh~
kepada yg bercuti, selamat!..n org2 kedah n perlis, hati2 dalam banjir. jangan dok main ayaq sgt naa, bahaya!

Tuesday, 2 November 2010

Hari yang membosankan!

Pagi yang disirami air hujan yang renyai, aku mengenakan uniform nurse untuk menghadirkan diri ke kolej pada hari ini. Walaupun dikhabarkan dengan berita yang menyedihkan, tapi tetap juga ku meneruskan langkah dan menaiki bus ke kolej. Uhh..4 jam untuk skill lab bagaikan mimpi ngeri! Allah Maha Adil, akhirnya 4 jam dalam skill lab tanpa NI. Walaupun hanya membuang masa tapi hakikatnya bahagia betul!hehe..

Masuk je pukul 2 ptg berebut audi pulak dengan group 42. Tu la kolej ni besar sangat sampai bergaduh nak pakai kelas. Yang budak2 junior ni sikit je pun, apa salahnya kalau pegi pakai kelas biasa je! Anyway, kemenangan berpihak kepada senior (YEAY!!) and diorang kena pegi SKILL LAB!hahaha.. Memang best! Sebenarnya kitorang tak kisah pun nak pakai audi ke tak. Masalahnye Madam tak bagi balik awal, so mintak maaf la ye.

p/s: pesanan untuk group42, korang baik2 la dengan senior and senior baik2 la dengan junior. Sebabnye kat posting nanti kita BEKERJASAMA!.. sekian~ tata~

Followers

Listen and Feel it :)