--

--

Saturday, 26 February 2011

SEmestER 3

Alhamdulillah. Exam dah banyak habis, so tinggal CHN n GYNAECOLOGY je la. Tadi baru je amik Exam PAEDS. Agak spoil soalan yang last tu, tapi ada juga idea. Bak kata MAdAM, common sense and critical thinking! so memang kritikal la aku pikir kan tadi. HAHAHA. Please don't TALK about CLINICAL POSTING! BUt, I still need to story mory.

CLINICAL POSTING

Time tengah cuti free seminggu ni, dapat pulak khabar berita tempat posting. Mulanya, dapat kol dari k.fizah, dah kenapa pulak kol time2 cuti ni ya. Nak tanya pasal exam kah? HUHU. K.fizah cakap dia dapat posting kt Putri Specialist. Mau tak terkejot? Jauh benar tempat posting! kenapa tak hantar ke Sabah Sarawak je. Lagi bagos kan! Dulu cakap, KPJ Johor tak nak student Nilai. Sekarang mau hantar pulak. Pelik2. Everything changed very fast. Rasa macam nak diarrhea plus2 pun ada time tu. So, suh k.fizah roger2 k.Nik pasal tempat posting. Tak sangka dapat Ampang. Area KL lagi. Happy pun tak, tak happy pun tak. Atas pagar je rasanya. Hmm, ingatkan boleh dapat KEDAH or PENANG ke, tak pun IPOH. kenapa la suka sangat bagi area dekat2. Sem 1, DAMANSARA. Sem 2, SEREMBAN. n now Sem 3, AMPANG. Sem 4? wallahua'lam.

CHN dapat kat SENDAYAN. That one, I don't mind. Sebabnya CHN ni agak menyeronokkan. Dapat rasa jadi nurse klinik desa jap, even 2 weeks only. Boleh tengok life stlye penduduk desa, and orang asli. Rasanya kalo pegi tengok perkampungan orang asli, bukan diorg yang jakun, diri sendiri agaknya. HAHAHA. Tapi pegi CHN ni bukan lenggang kangkung je cek kak, macam2 aktiviti kena buat. Ada presentation, health talk dekat patient, assessment, assignment n etc. So, be prepared of physical, mental, emotional, social behavior maximumly.

Ni nak pegi AMPANG dengan apa pun tak tau la. Pening2. HUHU. kalau ikotkan nak bercerita panjang lagi. tapi sambung next session pulak la nanti eh.

okey, for group 40 dip in nursing. Good luck for our next clinical posting that will begin on 21st march 2011. See u all again after 2 months posting. Love u all. Especially my buddies, anis, fiza, ainna, hajar, n kak fizah. Tak penah pun posting dengan korang kan? To k.fizah, Sem 2 je last kita dapat posting skali. So akak, take care. To k.shira n nurul, jumpa hampa lagi. wah! HAHAHA.

ok dah la. panjang pulak membebel. bye2 . Assalamualaikum.


No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.

Followers

Listen and Feel it :)