--

--

Wednesday, 9 March 2011

Praise To Allah

Alhamdulillah.. syukur yang teramat sgt! sebabnya PT da di luluskan. So tinggal beberapa step saja lagi nk confirmkan pinjaman. Tapi still lagi kena hantar resume as soon as possible! InsyaAllah.

Terasa sedikit keringanan beban dari sebelum ni, InsyaAllah juga lepas soal PT da selesai, move on to interview for sponsor. Banyak hospital ni nak mintak . HEHE . Macam tamak pulak kn?Astaghfirullah. bukannya tamak tapi persediaan la kalau hospital ni tak sponsor, try the other hospital kan? Emm nak mintak KPJ Penang, KPJ Ipoh, KMC, KPJ Damansara. But the most one is of course PENANG! HUHU.

Even belom penah lagi posting kat sana, tapi dekat dengan rumah. Tak payah susah2 nak cari rumah sewa, transport pun tak payah pening2 nak cari, nak makan senang. Taraf hidup sederhana saja, tak kaya sangat and tak miskin sangat. Alhamdulillah, nak beli barang keperluan pun tak payah demand sangat sebab barang2 kat PENANG still murah lagi. HUHU. Love u Penang!

Mak pun cakap, lepas belajar nanti keje la dulu kat sini. Dah la belajar pun jauh so at least keje la dekat dengan umah pulak, kalau admit bole dapat discount. Ea kah? Ada eh camtu? HUHU. whatever la kan. Jangan lawan cakap orang tua2 ni especially mak kita sendiri! Ye mak, insyaAllah nanti kakak mintak KPJ Penang tak pun KMC.

Kalau partial, 3 tahun je kan keje, pastu terserah lah nak teruskan atau nak tukar hospital lain. Sebenarnya banyak perancangan ni, tapi dah keje nanti kena bayar hutang jugak. Sementara muda mudi lagi ni, keje la kat swasta. Mana nak tau satu hari nanti, jadi NI ke tak pun Sister ke kan2. Agak2 dah tua2 nak dekat2 pencen tu tukar la pegi government. HIHI. camtu pulak kan.

Pape pun buat masa terdekat ni, di tahun kedua ni, study la betoi2. LJM tu tak lama lagi je. Tahun depan kot bukannya 10tahun lagi ye tak. So pikir untuk ni dulu la, baru the next topic.

Thats all for today. Have a nice day. Assalamualaikum. =))

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.

Followers

Listen and Feel it :)