--

--

Tuesday, 31 May 2011

T E R U S K A N

Hai ! lama jgk tak update blog nih . Selalu usha je tp tak login pn . HeHe . Sebabnyea tatau nk tulis apa . HuHu . Anyway , cek nak habaq mai la ni ada kat kolej lepas 2 bulan berada di 'medan perang' . Ceewahh . Now is almost in a second week of Special Sem 3 studies . Alhamdulillah , yesterday da dpt result utk Sem 3 , ada peningkatan ! HiHi . Ni yg cek suka sgt nih , selamat duit yg abah bagi . Risau gila kot 1 subjek ni , sebab x fokus sgt time exam dolu2 . Tu la malas lagik ! nasib baik lulus . Syukur2 . HuHu .

So , utk SS3 ni study pasal GIT (gastrointestinal tract) , Gerentology and ape ek 1 lg ni , aiyok lupe plak . Emm , haa Communicable disease & Paracytology . Susah benor nk igt . HeHe . So far , GIT is an interesting subject coz byk medical term yg bole mnyebabkan lidah anda prolapse ! HaHaHa . Tipu je ~ Actually , b'belit skit nak sebut for example (esophagogastroduodenoscopy) . Haa susah tak ? cer sebut teman nk dengor . Short term die OGDS je ! dasatkan ? xpe2 nanti try lagi . HeHe .

OGDS is a procedure that will be performed for patient who having alteration in GI tract . Correct me if I'm wrong . HuHu . Or in other words , it is one of the diagnostic test .

Back to the topic , next week ade exam kot ! tapi belum start study lg ni . Cano eh ? InsyaALLAH sy akn study bile da dpt notes . Kalo xdapat , tak yah la study ! HaHaHa . Bole ke camtu ? HuHu , no good no good . Mesti ar study . Bukannyea utk org lain , tapi utk diri sndiri . Betul x ? Ingat kat mak abah tu , kesian pagi2 kerja cari duit utk anak2 (petang2 kat umah je sbb sekolah smpai pkul 2) . HiHiHi . Da lah , tanak merapu2 lagi . Till here , TQ .

"sayangi ibu bapa , sayangi diri anda n study betul2" . ~

Saturday, 7 May 2011

H A P P Y M O T H E R S D A Y


Bulan Mei ni special lah . U know why ?

1Mei Labor day
8Mei Mother's day
12Mei Nurses day
16Mei Teacher's day

EMM . . banyak kan celebration ? HEE . Then , today is Mother's day . Selamat Hari Ibu kpd yang bergelar ibu even baru sehari , seminggu , sebulan , setahun or bertahun2 . Saya sebagai seorang anak yang mempunyai ibu , saya dengan bebesar hati nak ucapkan terima kasih yang tak terhingga kepada ibu a.k.a mak saya sendiri , Aisah Bt Din . Beliau seorang mak yang TerrBAaaekk !

Bila saya sakit , beliaulah doktor , beliaulah nurse , beliau juga ubat bagi saya .
Bila saya sedih , beliaulah teman yang setia mendengar dan memberi nasihat tanpa rasa jemu . Bila saya gembira , beliaulah orang yang pertama dan utama yang saya kongsikan kegembiraan . Bila saya sunyi , beliaulah penghibur saya yang sentiasa membuatkan hari2 saya bahagia .
Bila saya ada masalah , beliaulah orang yang pertama akan mengetahuinya .

Segala2nya yang berlaku disekeliling saya , mak saya sendiri yang paling dekat dan paling senang untuk berkongsi kesedihan dan kegembiraan . Oh ibu , engkaulah ratu hatiku ! Tanpamu disisi terasa kehilangan yang amat besar dan kerugian yang tidak pernah ada gantinya .


ni lah mak yang saya sayang !

Kasih sayang seorang ibu tak ubah seperti cahaya yang mengusir kegelapan , kebahagiaan yang menghapuskan kesedihan , ubat yang menghilangkan rasa sakit . She's perfect ! She's my idol ! She's really good role model to me . Thank you so much my mom . Jasamu dikenang sehingga akhir hayatku . May ALLAH bless u and place u in Jannah . Aminn


Sunday, 1 May 2011

Words For Today

often in live we FORGET the things we should REMEMBER and REMEMBER the things we should FORGET

If my eyes can stop from see it , my ears can avoid from hear it , my heart can stop from feel the pain , my memory can easily forget it , my soul can become stable again , I'll asked you to let me go in a peaceful way .

Sometimes people always think that they never hurt other's feeling but in a full times , they must know that they might hurt other's feeling without they realized it actually

People will love you because of 1000 things you did to them but they'll hate you because of only ONE mistake you did to them

Don't ever let the happiness controlling you but let yourself control the happiness


Followers

Listen and Feel it :)