--

--

Tuesday, 31 May 2011

T E R U S K A N

Hai ! lama jgk tak update blog nih . Selalu usha je tp tak login pn . HeHe . Sebabnyea tatau nk tulis apa . HuHu . Anyway , cek nak habaq mai la ni ada kat kolej lepas 2 bulan berada di 'medan perang' . Ceewahh . Now is almost in a second week of Special Sem 3 studies . Alhamdulillah , yesterday da dpt result utk Sem 3 , ada peningkatan ! HiHi . Ni yg cek suka sgt nih , selamat duit yg abah bagi . Risau gila kot 1 subjek ni , sebab x fokus sgt time exam dolu2 . Tu la malas lagik ! nasib baik lulus . Syukur2 . HuHu .

So , utk SS3 ni study pasal GIT (gastrointestinal tract) , Gerentology and ape ek 1 lg ni , aiyok lupe plak . Emm , haa Communicable disease & Paracytology . Susah benor nk igt . HeHe . So far , GIT is an interesting subject coz byk medical term yg bole mnyebabkan lidah anda prolapse ! HaHaHa . Tipu je ~ Actually , b'belit skit nak sebut for example (esophagogastroduodenoscopy) . Haa susah tak ? cer sebut teman nk dengor . Short term die OGDS je ! dasatkan ? xpe2 nanti try lagi . HeHe .

OGDS is a procedure that will be performed for patient who having alteration in GI tract . Correct me if I'm wrong . HuHu . Or in other words , it is one of the diagnostic test .

Back to the topic , next week ade exam kot ! tapi belum start study lg ni . Cano eh ? InsyaALLAH sy akn study bile da dpt notes . Kalo xdapat , tak yah la study ! HaHaHa . Bole ke camtu ? HuHu , no good no good . Mesti ar study . Bukannyea utk org lain , tapi utk diri sndiri . Betul x ? Ingat kat mak abah tu , kesian pagi2 kerja cari duit utk anak2 (petang2 kat umah je sbb sekolah smpai pkul 2) . HiHiHi . Da lah , tanak merapu2 lagi . Till here , TQ .

"sayangi ibu bapa , sayangi diri anda n study betul2" . ~

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.

Followers

Listen and Feel it :)