--

--

Saturday, 18 June 2011

I need a shoulder T_T

Yesterday was exam GIT for summative . Dapat jea soalan MCQ yg 15 questions tu , more than 5 times kot baca each question . 4 optional answers tu semua betul tp kena cari yg the most priority ! Aduh first round , banyak kot soalan yg di skipkan . Second round still got soalan yg skip . Time pun da tinggal lg 5 minit , jawab je laaa apa yg rasa betul . Frust sikit la dgn MCQ . Nak sedapkan hati ni , ckp la "xpe , MEQ ada lg , jgn risau . "

Times up !

Lepas kertas jwpan MCQ dikutip begitu juga kertas soalannyea . Dapat pulak kertas soalan MEQ nk tengak back side paper mana bole ! arahan belum bg lg . So , diangkatkan sikit kertas tu and first soalan "bla bla bla . . . LIVER CIRRHOSIS . (4marks) " Hah ?! sedapkan hati lg ni , "hmm , baca t'balik agknya n mungkin salah tgk " Arahan pn da bagi , then tengok je soalan nah mmg sunggoh pn dia nak predisposing factor of liver cirrhosis . Hah sudah ! ape yg aku nk jawab nih ?

Tu baru soalan 1a belum lagi next2 questions . Hancur luluh , kacewa sedih , geram marah pn ada time tu . Rasa mcm nak tulis dekat kertas jawapan tu " Madam , sorry saya tak dapat jawab soalan ni" . Nak dikoyakkan jugak soalan tu sbnarnyea .

"U can start answering now" . Masa b'jalan nih . Aku tgk kau , kau tgk aku . Satu kelas mcm tu . Pen pn dipegang n start writing first question . Then , searching balik apa yg ingat . Unfortunately , tak ingat lgsung . Tp soalan ni related with HEPATITIS . So bagi aje predisposing factor hepatitis . Haha hentam sudah ! 1b , "give the purpose of doing ABDOMINAL TAPPING" . Adoyai , ape pulok abdominal tapping ni ? percussion macam respiratory tu ke ? Ape ni ? Ape yg dia nak sbenarnyea ni . Dekat 30 minit jgk pk soalan tu . Haih ! Tgk NCP dia , bole la nk jwab tapi markah pulak dia bagi sikit . Pandai betul diorg bt soalan kan . Eeee geram betoi laaaa !

Habis je hentam jawab semua soalan tu , terus kluar dari exam hall . Makan hati la duk lelame dalam tu . Dah kuar tu , tgk note Madam bg . Belek2 berulang kali , mana ade predisposing factor utk Cirrhosis ni ! Dia sempat ajar pun tak . Pastu yg disuruh fokusnya benda lain . Ya ALLAH , kenapa laaa jadi mcm ni . Abdominal Tapping tu Paracentesis . Dah knp tak pakai medical term je , kan senang org nak paham ! Puas memikior , ingatkan mcm percussion tu . Ape nk jadi ni .

Seriously , most of the questions adalah topik yang tidak diajar langsung . Even notes given , tapi tak diLISTkan pn dalam criteria utk Summative exam . Exam smlm tu macam nk jawab exam BM tp dapat soalan MATHS . Haa begitulah contohnya . Sangat2 contra . Soalan dia pun pelik semacam sbb slalunya , first question akan tny definition tp kali ni terus causes . Haiyya , apa celita ini sumua . Wa kena tipu ini maceam .

Conclusion : "I need a shoulder" T_T

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.

Followers

Listen and Feel it :)