--

--

Sunday, 17 July 2011

Ape pun tak bole !

Hari ni ahad b'samaan dgn hari cuti . bosan la asik tgk muka nurul je . hahaha ! asik2 cuti ngn dia . haih ~ eee marah cik nurul kalo bace ni nnt . hehe . hari ni jenjalan ke TS . tak penah pegi pn sblum ni , so hri ni try pegi . Dari bas--> LRT--> monorel . huh byknye tukar transport baru laa sampai ke TS tu .

Nak dijdikan cerite , msa sampai kt KL sntral t'jumpa sorang makcik ni , nenek pn bole jdi jgk sbb umor dia da 80 thun kott . T'bongkok2 dia jalan ngn bawak beg yg b'isi botol air 2L tu . berat kott . sorang pulak tu . kesiannyea tgk . Disebabkan tak smpai ati , tegur la makcik tu , nak pegi ke shah alam katanya sebab nk jmpa cucu nak bagi air doa ni . Uhh tersentuh rasa hati . Walupun da tua2 mcm tu , sanggup pegi ke shah alam semata2 nk jumpa cucunya . Sedih2 . Nak bagi tambang teksi , tak mampu lg . So , tolong sekadar yg t'mampu . Sebelum makcik tu pegi , dia doakan agar dimurahkan rezeki . Huh tacing seyh , terharu semua laaa . Nak nangis dgr , tp cover2 . hahah . Risau gak tgk makcik tu , nak teman tapi ada agenda lain . hehe . harap2 makcik tu selamat sampai .

Back to story yg sbenarnya , lepas smpai kt KL sntral , terus kuar cari monorel lak . Jalan punya jalan jmpa sign board "monorel Tun Sambanthan" (400 meter) . mak ai jauhnya ! Da la ngn panas terik , cayaq mekap ni aih . huhu . Fine , jalan la dua2 org nih . Sesampai je kt imbi , da dekat da ngn TS . So dgn confident nyea jalan je ikot sign board yg adaa . Yg peliknyea nape semua kedai tutup ni ? hari ahad , bukan ke public holiday ? Salah hari ke ? Ke ada peristiwa pape . Dah cuak da time tu . Rupanya t'salah masuk daaa . Yg kitorg masuk tu berjaya ape ntah . engatkan berjaya time square . hahaha . aduyai . buat malu jek ! Tu laa confident sgt kan da salah masuk . tak pasal2 kena u-turn balek . Finally , sampai la kt TS . yay ! bestnyea .

10 tingkat kot , xlarat laa nak pusing semua level . Pegi level 5 je sbb ada theme park . Game tak payah ckp la kan , mcm2 adaaa . huhuh . Tapi x sempat nak main sbb tiket wayang da beli la . Nanti rugi plak kan . hmmm , lain kali la agaknya . Around 6.00 pm , b'tolak balek , kali ni beli tiket monorel terus ke KL sentral . ingtkan xda . Buat penat je kitorg jalan 400 meter mula2 td tu haa ! haha . ape pun tak bole ! tu laa nak jalan sgt kan . hamek kau ! kan da kene jalan jejauh camtu . tak pasal2 je . neway , nice memory . Pasni tak dtg KL lg da , time tgh blajar je la dpat pegi tmpat org .

Kalo nak ikotkan byk lagi mau celita . Cukop la smpai sini sajew . tata ~

2 comments:

  1. huhuhu..awak nie sorang yg baik hati la...lain kali kalau nak jalan2 tu jgn main redah je...hahaha...ape2 pun selamat berjalan2 di kl sementara ada kelapangan masa nie..huhuh...

    ReplyDelete
  2. insyaALLAH , thanks :)

    ReplyDelete

Note: only a member of this blog may post a comment.

Followers

Listen and Feel it :)