--

--

Wednesday, 20 July 2011

Eeee teruknya !

Tadi buat procedure dressing with NI utk running assessment SS3 . Actually , kna start pkul 8.30 tp gauze da basah ngn darah so t'paksa laa call sister awal2 . Sesampai je kt ward , dia suh prepare . huh , risau kottt . So , buat je la ikot procedure . Hampir 1/2 jam baru siap sebabnya patient ni post CABG , so agak complicated siket laa n kebetulan hari ni utk expose wound and remove steristrip kt both legs . emm buat je la kan da doktor yg order . Selesai je dressing , sister pun panggil . Tengok muka sister yg serius tu pn da rasa cuak gile .

Then , sister pun comment : "awk xde communication ngn patient ! "
"drape , awk tak letak ! bla . . .bla . . bla . . "

Da agk dah sister akan ckp camtu , sbb memang banyak cacat cela pn time buat dressing tuh . eee nape laa teruk sgt aku buat padahal dah banyak kali buat dressing tp tadi yang teruk . Even sister comment cmtu nasib baik tak payah cari procedure laen dah so tinggal assessment with PE je laa . huhuhu .

p/s: sbnarnya da berair mata ni haa kena tegur tadi . nasib baek tak meleleh je . aduyai ~

1 comment:

  1. salam..awak jgn la sedih2...kuat kan semangat...ini semua ujian dari NYA.....jgn putus asa dan jgn mudah mengalah ok...all the best...

    ReplyDelete

Note: only a member of this blog may post a comment.

Followers

Listen and Feel it :)