--

--

Saturday, 30 July 2011

Rukun ISLAM ke-3

Hah kawan2 ! da abes ganti puasa ke belom ? lagi 2 hari je nak puasa nih . Pastikan abes ganti yek nanti berganda pulak puasa yang kena qada' pastu kena bayar fidyah skalik .

Sempena Ramadhan yang bakal singgah ni , dengan izinNYA , aku harap Ramadhan kali ni b'jalan dengan lancar dan dapat puasa penoh sebulan ! hehehe . insyaALLAH . Pastu mudah2an dapat buat solat terawih dengan semporna . aminnn . Hmmm , hari first puasa tak dapat nak balek umah . Rindu nak puasa sekali ngn mak abah adik2 . Dolu time sekolah pun kena tahan dlm hostel , hari2 buka puasa ngn kawan2 jeaa . Kalo bukak puasa kat umah syok siket sbb macam2 makanan ada ! nak makan apa , cakap saja ! hahaha .

Oh ya , insyaALLAH utk puasa kali ni , time nak beli makanan tu mudah2an nafsu makan ni tak overrr sgt lahhh . Elakkan pembaziran keyh . Beli cukop2 utk saiz perot . Hehehe . Agknya bole slim sket tak time puasa nnt ? sket pun jadi lahh kan2 . Emmm , lagi apa ek . Hah ! konfem raya nnt berat naik gila2 . Eee takotlah nnt tak muat nak pakai uniform . Penin pale aunty tu nk ukor baju lagi . hahaha !

Tu sje .

Selamat menyambut Ramadhan Al-Mubarak 1432Hijrah bersamaan 2011Masihi . Rebutlah amalan yang mendatangkan pahala bukan sje di bulan Ramadhan tapi istiqamah utk bulan2 lain jgk yew .

*kurangkan bercakap kosong*
*kurangkan mengumpat*
*kurangkan gosip*
*kurangkan tengok cite2 yg tak berfaedah*
*kurangkan buat aktiviti yg tak berfaedah*
*kurangkan tidur yg banyak*

*tambahkan ibadah*
*tambahkan membaca al-Quran*
*tambahkan dzikir dan selawat*
*tambahkan sedekah*
*tambahkan ilmu agama*
*tambahkan amalan sunat*

Zakat jgn lupe bayar !

p/s: teringin nak makan bubur lambuk . sedapnyaaa =)

4 comments:

  1. Sy nak ucapkan Selamat Berpuasa pada awak....kelakar la ayat nie "Beli cukop2 utk saiz perot,Eee takotlah nnt tak muat nak pakai uniform . Penin pale aunty tu nk ukor baju lagi" take care ok....

    ReplyDelete
  2. selamat berpuasa jgk ! thanks for the support .

    ReplyDelete
  3. sy sentiasa support awak dari jauh ...saya doakan awak berjaya didunia dan diakhirat...all the best nurshahadah

    ReplyDelete

Note: only a member of this blog may post a comment.

Followers

Listen and Feel it :)