--

--

Monday, 22 August 2011

Secebis kata-kata

Mood skarang , mood nak raye je . Hakikatnya sabtu ni ada exam kott . haih ~ orang lain da balek pn 26 hb tu , tggal group achik je . sabo je lah ai . . just now ada ceramah from imam muda nih , tajuknye "layakkah kita menyambut aidilfitri" . Sangat2 menarik sbb the way he delivered the messages tak secara formal sgt then ada cmpur2 bahan lawak sikit . So , tak laaa boring kan . Tengah syok2 dgar Ustaz tu b'cerita , achik pening kepala plak . Tatau lah nape , asanya kalo berdiri time tu konfem jatuh . Saje plak bt interruption .

Okay , amacam ngn persiapan raye ? kad raya byk dapat ? Baju raya bape pasang ? Dolu2 achik suka send kad raya even member 1 kelas . hehe . Maklumlaaa zaman hingusan lagi time tu . Tapi sekarang da tak layan da kad2 raye ni , suma pakai SMS jek . Bak kata orang cepat dan ringkas . Ringan laa siket beban posmen nak mengantor surat ye dop . huhuhu .

Tanak la citer pepanjang lagi , hope puasa penuh la ye . Puasa tu bukan sekadar puasa je , tapi dengan keimanan dan kesedaran .

Imam muda tu cakap : "bt laa at least di bulan ramadhan ni ngn baca al-Quran . Tak hafaz 30 juzuk pn tak pe asalkan pandai baca al-Quran . " Takkan la kita nk dengar Kalamullah ni hanya di awal dan diakhir hidup kite , tak gitu ? Masa baru lahir , ayah azankan kat telinga kita , then lepas kita mati , orang baca yaa sin utk kita . Cmtu ke ? Mudah2an kita diberi hidayah oleh ALLAH s.w.t . InsyaALLAH . wassalam .

Thursday, 11 August 2011

Mana satu nie ? ?

Hmmm rindunyaa nak balik rumah . Da lama tak jumpa mak abah n adik2 . Sambil layan lagu Kepulangan yg Dinanti , sayu plak ati ni sbb puasa di perantauan . Huuu . Sekarang ni dalam dilema coz tatau nak pilih tempat posting kt mana . Ikotkan ati nak je pegi PENANG terus , hari2 balek umah kan . Tapiii , sem ni ada case study laa takot nnt PENANG tak banyak case . Kalo la tak disebabkan case study , da confirm2 amik PENANG . So Madam pn bagi at least 3 choices except hospital yg da pegi tu tak bole request da . Tu tak kesah sgt sbb memang tanak pegi same hospital .

Now , ada la 3 choice ni . First : SMC , Second : KEDAH , Third : IPOH . Lagi pun , sebelum start posting nnt , ada sem break so ofcoz la abah yg kena hantar nanti . Tak bole la nak pegi jauh2 sgt , kesian kot nak hantarkan . Paling jaoh pun area KL or Selangor laa , not more than that . Kalo abah nak bagi kete tak pe gak . Hehehe . Tak susahkan sesapa pun , ye tak ? Pegi sendiri jek .

Nape tak naik bas ? Alaaa , org pempuan ni tau la kan barang yg dibawaknye mcm mana . Bukan 1 beg tapi ber'beg2 yg dibwknya . Kalo letak dalam bonet kete tu mmg full house lahh ! hahaha . Da try kurangkan tp still byk gak . Cek pun tak paham apa yg lebih . Luggage tu da mcm peti ais . Hah tambah ngn bledi (baldi) lg , kalo naik bas passenger lain complain tak de tempat nk letak beg . Heee . Ade je alasankan ? Tapi tu la hakikatnya .

Doakan shadah dapat tempat posting yg diimpi2kan ya . Takotlah case study ni . Hmmm

Monday, 8 August 2011

Wake up !

Okay ! nur shahadah , awak perlu sedar ye yg skarang ni awak da masuk sem 4 . You are going to finish up the second year of your studies . Please be more alert and be fully ready with your mind set and emotional status . Case study kot sem nih ! ergghhh nk kena buat slide lg n ditambah dgn buku yg setebal kamus dewan versi 422 tuh ! Ya ALLAH , permudahkanlaa urusan hambaMU ini .

So , for early preparation , At least 5 cases you must complete the A&P , Clinical Manifestation , Complication , NCP ! and . . . so onnnn . Haih ~

Tadi baru je start module utk CNS . Assessment so far mcm menarik laa kan . Tatau la , serabot sket tgk jadual utk sem ni , padat gila kottt . But , utk mnggu ni just morning class and rotate with senior's group . Almaklumlaaa college teman nie idak ler besor mane punnn . Ni pn da macam sardin , untung laaa ada kelas AM PM . Tak lama lg night class pn ada jgk la tu .

Lastly , all the best to my friends . Maintain our 113 till the end of the day . Chaiyok !

Followers

Listen and Feel it :)