--

--

Monday, 22 August 2011

Secebis kata-kata

Mood skarang , mood nak raye je . Hakikatnya sabtu ni ada exam kott . haih ~ orang lain da balek pn 26 hb tu , tggal group achik je . sabo je lah ai . . just now ada ceramah from imam muda nih , tajuknye "layakkah kita menyambut aidilfitri" . Sangat2 menarik sbb the way he delivered the messages tak secara formal sgt then ada cmpur2 bahan lawak sikit . So , tak laaa boring kan . Tengah syok2 dgar Ustaz tu b'cerita , achik pening kepala plak . Tatau lah nape , asanya kalo berdiri time tu konfem jatuh . Saje plak bt interruption .

Okay , amacam ngn persiapan raye ? kad raya byk dapat ? Baju raya bape pasang ? Dolu2 achik suka send kad raya even member 1 kelas . hehe . Maklumlaaa zaman hingusan lagi time tu . Tapi sekarang da tak layan da kad2 raye ni , suma pakai SMS jek . Bak kata orang cepat dan ringkas . Ringan laa siket beban posmen nak mengantor surat ye dop . huhuhu .

Tanak la citer pepanjang lagi , hope puasa penuh la ye . Puasa tu bukan sekadar puasa je , tapi dengan keimanan dan kesedaran .

Imam muda tu cakap : "bt laa at least di bulan ramadhan ni ngn baca al-Quran . Tak hafaz 30 juzuk pn tak pe asalkan pandai baca al-Quran . " Takkan la kita nk dengar Kalamullah ni hanya di awal dan diakhir hidup kite , tak gitu ? Masa baru lahir , ayah azankan kat telinga kita , then lepas kita mati , orang baca yaa sin utk kita . Cmtu ke ? Mudah2an kita diberi hidayah oleh ALLAH s.w.t . InsyaALLAH . wassalam .

1 comment:

  1. huhuhu good luck exam...sy mengucapkan selamat hari raya kat awak NUR SHAHADAH...

    ReplyDelete

Note: only a member of this blog may post a comment.

Followers

Listen and Feel it :)