--

--

Thursday, 15 September 2011

T A W A K K A L


Next clinical posting had been announced just now . Alhamdulillah . I hope I could get a suitable case for presentation .

Date : 31st Okt till 24th Dec 2011
Venue : KPJ Tawakkal Specialist Hospital
Objective : Clinical Posting
Special event : Case presentation

Ya ALLAH , permudahkan segala urusan hambaMU ini .

Risaunya nak buat case presentation kali ni , sebab more tough pastu keje kat klinik doktor . OMG , nak assist tu agak kerisauan . HUHU . InsyaALLAH , I'll try my best !

** besar kan hospital nih **





Sunday, 11 September 2011

Learnt from the past . Tak rugi !

Tahniah kpd member2 seperjuangan time skolah menengah dolu . Best la dapat masuk U then amek DEGREE di usia yg muda . Aku bangga sebab korang sanggup amek risiko belajar STPM . Aku pun dapat Form 6 tapi EMPAT hari je kat situ . HEHE . Sebab TAKOT tengok buku2nye yang tebal gile . Tu baru Pra U belum lagi yang atas2 . Yang bestnye still lagi dapat jumpa korang ! Even kelas Science stream siket je makhluknya tapi ada jgk member2 yang aku kenal .

Banyak kebaikan kalo sambung STPM nih , kalo pointer bagos and cukup syarat hah dapat masuk U terus amek DEGREE , tak macam diploma . 3 tahun dip , pastu baru bley amek DEGREE . Tapi kalo pointer atas pagar je , xda harapan la nak masuk U . Masa tu dapat kelas Science stream, best jgk nanti bley amek medical line tak pun jadi chemist ke biologist ke . Cewahh ! Angan2 je semua tu . I know what is my level and until where I can go .

So , dalam masa 4 hari kat skolah tu baru belajar selok belok F6 . Tapi , maseh ingat lagi lepas skolah terus pegi hospital sebab mak dapat HYPERTENSION . Kesian mak , aku teman mak dari malam sampai la ke pagi . Then balek umah , terus mandi pakai uniform , pegi skolah . First time naik MOTOR sendiri ! HEHE . Nampak la bezanye kalo dolu duk asrama je kan . HAHAHA .

Last day kat skolah , aku jmpa cikgu yang incharge utk F6 sbb nak bagi surat tawaran POLI . Cikgu cakap , kalo nk quit dari F6 kna ada surat tawaran masuk IPT lain . So , ni untuk cukup syarat je aku nak quit dari F6 . Padahal , x masuk pun POLI tu . HEHE . Abah cakap nanti susah nak cari keje ngn kos yg aku dapat tu lagi2 pempuan kan . Cam payah laa . Then , okay . Ikot saje .

So , dalam masa SETAHUN kt rumah , aku apply IPTS utk kos nursing sebab ? Sebabnya , kos tu peluang pekerjaan agak cerah then belum ada lagi family aku yg amik medical line . Lagi pun , mak penah admit kat ward . Tengok mak yang tengah saket , aku takot jadi pape nanti . Pastu tatau plak penyakit tu camna nak rawat .

Banyak jgk tawaran yg datang tapi 1 pun aku tak pegi . Uhh , sombong betul . HAHAHA . Bukan ape , abah cakap better amik kolej yang ada hospital sendiri macam PANTAI , PUSRAWI , KKM . Tapi yg ada hospital tu la aku tak dapat . HUHU . Then , jiran aku pun suggest suoh pegi interview kat KPJ Penang . Pastu aku tanya , ada kea KPJ Penang tu ? HAH ! duk penang tatau ada hospital tu . Makcik tu cakap ada KPJ kolej . Hah ? ada eh ? Tak penah tau pun . HEHE .

So , aku pun pegi la interview tu . ALHAMDULILLAH I did it ! Risau gak sebab kena SPEAKING . Tapi soalan mudah2 je . Wah gitu !

At the end of the story , I'm going to complete the second year of my studies . And , got 1 more year before I'm being a registered staff nurse . insyaALLAH . So , moral of the story kat mana pun kita belajar either kolej ke , U ke , POLI ke atau apa2 sajelah . Semua tu depends on USAHA kita sendiri utk berjaya . Kerana .....

Yang memberi REZEKI dan KEJAYAAN serta KESENANGAN HIDUP hanya ALLAH S.W.T

"ALLAH takkan beri apa yg kita minta , tapi ALLAH akan beri apa yang kita perlu dalam hidup . Sesungguhnya ALLAH Maha Mengetahui setiap segala sesuatu "

Saturday, 10 September 2011

hTC !



Entah laa npe sejak akhir2 ni , allergic ngn hTC . taukan ape tu ? alaa , touchscreen fon tu yg mcm2 jenis ada . Lawa seyh , geram gak la tengok kan . Tapiii , teman ni belum koje lagi so cuci mata sajelah . huhuhu . Cer usha model ni , cantekk gak . Kalo la ade uwangnya , da lama beli . hehehe . Xpe , sabar2 =)



Yang ni hTC evo 4G , survey dalam tenet je estimate 'only' Rm3499 ! Wah ! Terrbaekkk lahh . saya ulang ye , "only" . Hahaha , gile la mahal . Mimpi aje ler . Xpe , tu baru dalam tenet tak survey kt kedai lagi . hehehe . Jum , usha ni plak .

ni plak hTC desire Z . Harganya , emm jap eh . Hah , around 9++ . OK2 la ek . Hehehe . K lah , kite mimpi2 dolu pakai fon nih . tata .

Monday, 5 September 2011

b.u.h.s.a.n

Kali ni , malas nk karang entry yg panjang2 . So , layan lagu pulak lahh . Kat bwh nih ada 2 lagu , one from Rossa sbb aku suka lagu2 Rossa . HEHE . Another one ni lagu nasyid by Suhaimi . Kalo dah penah dengar , dengar laa lagi . HUHU . Busan la nak taip lagi . Maap laaa !

Kias Cinta by Suhaimi

video

seandainya dunia tiada warna
tetap kan ku kagumi
indah maya alam ciptaanNya
kudratNya ku agungi

namun jalin warna zahirlah sang pelangi
menyisih mendung menambat seri
terbias semua cahaya
nyata ilham di alam mimpi
betapa ku syukuri nikmatNya
ku pasti

begitu kias cinta
hadir menghuni jiwa
menyatu sejuta rasa
kurnia penuh bermakna

tika dalam gelita
atau sepi kembara
dihadirkan rasa cinta
sisih segala duka
anugerah dariNya

hanyalah cintaNya yang amat ku harapkan
tiada lain yang jadi rayuan
namun Dia Maha Mengerti
tak mampu insan bersendiri
menempuh dugaan yang menguji
naluri

begitu kias cinta
hadir menghuni jiwa
menyatu sejuta rasa
kurnia penuh bermakna

tak akan ku persia
limpah rahmat yang Esa
bagaikan jalinan warna
yang menyulam cahaya
biasan kasihNya

moga tak diuji asyik cinta duniawi
mengharap teduh redha Ilahi
kerna segala kurnia
hadirnya hanyalah pinjaman
sungguh ku syukuri kesempatan
bahagia

Hugging the Moon

video

Kau bukanlah untukku
Meski ku tahu
Ku menyayangimu

Cinta tak mungkin terjadi
Diantara kita berdua

[*]
Dirimu kini telah bersamanya
Begitu pula aku telah memilikinya

[**]
Kini ku sadari rasa ini tak mungkin
Dapat terwujud dalam kisah kasih kita
Kini ku mengerti tulus cinta ini
Hanyalah mimpi panjang yang tak pernah usai

Karena ‘tuk bersamamu
Bagai berharap memeluk bulan

Back to [*]

Back to [**] 2x

Karena ‘tuk bersamamu
Bagaikan berharap memeluk bulan
Karena ‘tuk bersamamu
Bagaikan berharap memetik bintang

Followers

Listen and Feel it :)