--

--

Friday, 28 October 2011

Okayh esok dah hari sabtu , nmpaknya aku akn merantau lagi ! seyes rajin malas nk pegi posting at this time . Case study plak kali ni so agk kerisauan nk mencari kes dan menjadikan kes tu sebuah buku . WoW !

Nway , wish good luck to all group 40 crews . Hope we all can survive for the 4th clinical posting . InsyaALLAH 

Tu sje kottt . Thank u for reading =)

*see me in TAWAKKAL*


Wednesday, 19 October 2011

Sabar yee

Ehem2 . Assalamualaikum ! Maka tamatlah OSCE pd hari ini untuk group 40 sem 4 . So , teori Sem 4 dah tamat tinggal praktikal plakss nnt . Heee ~

Agak teruk OSCE kali ni sbb majoriti kena Re-sit ! Terrbaekkk lahhh ! Aku pun termasuk dlm golongan2 meRe-SIT . Adoiyoi . Nasib2 .

Alhamdulillah , syukur sangat2 sbb ALLAH telah memudahkan urusan hamba yg lemah ni . Actually semalam tetiba je demam . Alangkah risaunya aku sbb esok nak OSCE . Kalo exam b'tulis takpe , tapi ni kena bercakap banyak . Praktis ? Time skill lab je . So bila dah sakit tak t'daya lagi la nak study . Kan dah cuak semalam . Tu makannyee ! Masa sehat tanak study !

Walu apepun , dengan usaha yg berbuih2 mcm buih teh tarik tu . Aku gagahkan jugak diri ni suoh study . Tak banyak pun takpe asalkan study . Tapi 30 minit je dapat b'tahan sbb rasa suhu badan makin meningkat ditambah ngn pening kepala yang tak tertanggung .

Disebabkan tak tahan , terus amik PCM STAT dose (dah mcm doktor pulak yeee) . Hihihi . Maka tidurlah aku kat atas lantai yang sejuk gile tu . Letak towel basah kt dahi n segala NURSING INTERVENTION yg sewaktu dgnnya aku acebedal jee .

Esok pagi kununnye nak bangun awal tapi pening lagi . So , tido balek . Huhuhu . Pukul 6 pagi bangun , dah rasa sejuk skit bdan ni n just headache sajaaa .

Until now , dengan izin ALLAH . NURSING INTERVENTION aku berjaya .

So evaluation'nya :
"Patient's body temperature has reduce to normal range after nursing intervention given"

Ni la jadinye bila dah sehat on9 pulak ! Kihkihkih

**gunakan masa sehat sebelum datangnya masa sakit**

Monday, 17 October 2011

Smartie

Haloo haloo . Ahakss . Pa habaq warga2 blog ? Hope u alls sehat sejahtera . Actually tgh kebosanan ni (padahal ada OSCE) . Hahai tensen bebenor memikiorkan OSCE ni . Serabuk peqowt !

Seminggu ja lagi ni nak hadap muka kat kolej coz pasni da kena hadap muka kat hospital plak . Ini bermakna mula laa kerja2 untuk merawat patient . So akan adalah admission yang penah benti2 . Aku rela ward tu penoh drpd banyak discharge . Hehehe . Eeee malas betol !

Nway , sabtu hari tu da pegi jenjalan . A place that I never been there even near to the place that I've been there before (apa yang aku nk cakap sbenarnye nih ??) . Hahah , sendri mau pahamlahh . Sangat seronok walupun kepenatan ! Tak sedar pun 2 jam tawaf tempat tu . Untunglaaa kann . Huhu .



Jom usha jap gambar bwh nih . . .


Agak2 kenal tak tempat nih ??




Kat bawah ni cer zoom sket . Hah comelkan burung2 nih . Letak je makanan terus dtg ! mcm pirana ! hehe . Tapi kalo takda makanan , nak sentuh pun tak bg . Sombong pulak ~

p/s: Takot tengok kuku yg tajam ! nasib tak tembus je . hahaha
Untunglaa burung sayang . Wee ~


Yang kaler merah nih pun chumel . Ahaks . Garang ni ! Bule pulak marah burung yg hijau tu nk minum . Taknak kongsi punye pasal . Hehe . Macam2 hal lahh




Hah ni kalo hampa tak kenai tatau la nk cakap lagu mana . Ni femes nih dlm cita Harry Potter tu ! Asalnya wana putih tapi bila dah sampai Malaysia tukaq kaler plak . Maklumlaa kat sini takda salji . Kihkihkih .


So , dah dapat gambaran ke kt mna tempat nih ? Bukan zoo tapi bawah sikit drpd zoo . Ni la Taman Burung kat mana2 tempat pun ada . Penang pun ada (nak promote sket) Hehehe . Kalo tak kesampaian nak pi , suruh la mak ayah beli burung bela kat rumah . Ok kan ? huhuhu .

Mekaceh kpd MR. Right yg membawa saya ke tempat ni . Really enjoy the scenery ! Thank u very much dear .

p/s: Walupun saya takot kuceng tapi burung tak rasa takot dah . Hihihi .

Saturday, 8 October 2011

Eh malas pulak !

<---*comel mcm tuan dia*


Dah bulan 10 ye skarang . Rasanya macam lama plak x update blog . Sori coz agak malas untuk mengePOST story . Huhu .

MEngikut kiraan kalo tak silap , tinggal lagi 2 minggu kt kolej sebelum berPOSTING . So nak tunggu exam summative Pengajian Islam n OSCE sahaja . Oh ya ! interview plak nanti sebelum sem break . Agak kerisauanlah di situ ye . Hohoi mana taknye , really HATE interview ! Interview patient tak pe . Hehe .

Sekarang tengah fenin kambing nak siapkan assignment untuk case study sem 4 yang selambak2 . Madam dah suruh buat dari awal teori lagi tapi HABUK pun tada . Ni makannye !

So , minggu depan dia nk tengok . Nampaknya masih belum ada kesedaran laaa . Hehe .

Actually , tak da mood nk mulakan posting sbb adanya CASE study so tak bole nak enjoy2 sgt .
*tp dpt tgk EnCIk fisio bekerja* Hehe . (cuci mata sat)

Lastly , sape2 yang rasa ada sakit berkaitan dengan tulang temulang , sendi2 , batu karang , kecing manis (masin tanak) , BPH dan sewaktu dengannya silalah berdaftar di KPJ Tawakkal untuk rawatan segera . Sekian terima kasih !

*disamping tu bole la amik case untuk presentation nanti* Hahaha . Opss !

~CARE FOR LIFE~

Followers

Listen and Feel it :)