--

--

Wednesday, 19 October 2011

Sabar yee

Ehem2 . Assalamualaikum ! Maka tamatlah OSCE pd hari ini untuk group 40 sem 4 . So , teori Sem 4 dah tamat tinggal praktikal plakss nnt . Heee ~

Agak teruk OSCE kali ni sbb majoriti kena Re-sit ! Terrbaekkk lahhh ! Aku pun termasuk dlm golongan2 meRe-SIT . Adoiyoi . Nasib2 .

Alhamdulillah , syukur sangat2 sbb ALLAH telah memudahkan urusan hamba yg lemah ni . Actually semalam tetiba je demam . Alangkah risaunya aku sbb esok nak OSCE . Kalo exam b'tulis takpe , tapi ni kena bercakap banyak . Praktis ? Time skill lab je . So bila dah sakit tak t'daya lagi la nak study . Kan dah cuak semalam . Tu makannyee ! Masa sehat tanak study !

Walu apepun , dengan usaha yg berbuih2 mcm buih teh tarik tu . Aku gagahkan jugak diri ni suoh study . Tak banyak pun takpe asalkan study . Tapi 30 minit je dapat b'tahan sbb rasa suhu badan makin meningkat ditambah ngn pening kepala yang tak tertanggung .

Disebabkan tak tahan , terus amik PCM STAT dose (dah mcm doktor pulak yeee) . Hihihi . Maka tidurlah aku kat atas lantai yang sejuk gile tu . Letak towel basah kt dahi n segala NURSING INTERVENTION yg sewaktu dgnnya aku acebedal jee .

Esok pagi kununnye nak bangun awal tapi pening lagi . So , tido balek . Huhuhu . Pukul 6 pagi bangun , dah rasa sejuk skit bdan ni n just headache sajaaa .

Until now , dengan izin ALLAH . NURSING INTERVENTION aku berjaya .

So evaluation'nya :
"Patient's body temperature has reduce to normal range after nursing intervention given"

Ni la jadinye bila dah sehat on9 pulak ! Kihkihkih

**gunakan masa sehat sebelum datangnya masa sakit**

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.

Followers

Listen and Feel it :)