--

--

Sunday, 1 January 2012

Goodbye BRACES n Welcome RETAINER

After almost 3 years I wore the braces , finally it had been removed =)
Alhamdulillah , gigi da tersusun cantik. Dulu berlapis disbbkan rahang yg kecik tapi gigi tumbuh banyak ! heee .

Now, just for the first 3 months , I need to wear retainer which has a similar function like braces but portable .

Cantik kan kalo pakai braces ? Dulu orang cakap pakai braces ni xcantik la , hodoh la , cm budak nerd la tapi skarang da jadi mcm trend even orang yg gigi da susun cantik pun still nak pakai braces . Comel je tengok . heeee =)





Yang ni la retainer ! Lepas je bukak braces , kena pakai retainer sbb nt gigi akn kembali ke bentuk asal . So , doktor akan suruh pakai 24 jam and after 3 months dtg balik follow up . Special benda ni sbb kalo pakai pon still nmpk mcm gigi biasa . hehehe








Last but not least happy new year !!! wink ^_*

2 comments:

Note: only a member of this blog may post a comment.

Followers

Listen and Feel it :)