--

--

Saturday, 12 May 2012

Nurses Day 2012

Sebelum terlambat aku mau wish Happy Misi Day to all nurses di seluruh dunia !! Seperti sedia maklum, 12 May 2012 adalah Hari Jururawat (skema plak ayat aku..) So, today ada minor celebration untuk misi misi PSH and also we as the student nurses a.k.a orang kuat dalam ward. hehehehe. Aku and the gang involve dalam menari nari ala ala bollywood mix hand washing yang tak berape nak wash sangat lah. hahaha.

Akhirnye dapat jugak makan kek. Puas hati aku! Genap 3 tahun belajar Nursing ni, asal nurses day je mesti sambut kat hospital. Tak penah la rasa sambut event ni kat kolej tapi takpe kat mana pun tetap nurses day and tetap dapat makan kek. kihkihkih. Tu yang penting! Meh la nengok gambo gambo yang terpampang dan terupload kat entry ni tapi gambo kek tak sempat nak amik sebab semua kek tu da masuk perut masing. Yang tinggal kotak kek je. Nway, sori. Hahaha.

Primadona junior. hihihi

Orang kuat PSH =P

cheeseeee!! =D


Suka suki 

Budak budak comel. lalalala~

Me =)

cik anis totTot

"Nobody can be a nurse but everybody can be a patient"

Thursday, 3 May 2012

Officially Done

Assalamualaikum !

Dengan ini maka tamatlah Final Running Assessment. Wahhh cam gempak ajeee tajuk tu. Tapi memang betol pun. Sem 5 ni last buat running assessment pasni dah takda lagi dah cemgini.

Hari ini saya sudah bebas dari running assessment tapi belum lagi bebas dari segele gelenye. First of all, Alhamdulillah syukur nikmat running assessment tamat aku selamat. hehehe.

Lecturer yg examine tadi tu actually NI yang incharge aku time kat kolej. Neway, thanks a lot to my patient and his mother for their cooperation. Thanks also to Sister ward yg busy body. Bikin tensyen ajee. For the most thanks to Madam R sebab banyak bersabar melayan kerenah kitorg tadi.

Aku hampir hampir takda procedure kot even tracheostomy patient kat ICU pun takda. Elok habis je assess patient, ada procedure serve oral medication tapi kawan aku dah chop dulu. Oklah, beralah. Mana bole amik camtu je kan, kesian pulak nanti dia terkapai kapai nak cari procedure lain. So, aku pun suggest kat madam better pegi A+E aje lahh sebab kat sana banyak sikit procedure especially related ngn sem 5.

Alhamdulillah, finally ada jugak procedure which are insertion of canula and blood taking. Hah! 2 in 1. Xpelah, dah rezeki aku walupun tak penah penah set line kat ward. Dan hari ini dalam sejarah FIRST TIME dapat set line dengan jayanya! Thanks to Pn. F for allowing me to do the procedure.

Dah buat NCP and evaluation ngn madam, so result nanti kene tunggu time dah balik kolej lah ye. Jadi, secara rasminya saya umumkan Final Running Assessment the END~

Sekian, byebye ;)


Followers

Listen and Feel it :)