--

--

Tuesday, 5 June 2012

Ada hikmah Di sebalik kejadian =)

Alhamdulillah dah dua hari di Nilai semula lepas cuti dua hari di rumah manis rumah =)

Disebabkan cuti sekolah still in progress, maka dengan ini hamba pulang ke Nilai bersama sama keluarga hamba.. Yang men'drive'kan kete dari BM ke Nilai adalah hamba sendiri. Ecehhh .. Yelaa sbb dah lame tak drive kan, tu yg gedik sangat da nak drive sampai ke sini..

Nak dijadikan cerita, lepas je Tol Ipoh (U) tiba tiba bunyi something kt tayar belakang, dengan sepantas kilatnya aku pun benti kat tepi jalan tu.. Turun je dari kete, tengok tayar belakang dah kemek kelepek n takda angin langsung !

Ingat kot tayar pancit sebab paku, tapi tayar tu dah pecah n ghelai (bak kata orang utaqa).. Bertungkus lumus aku ngn abah tukar ganti tayar tu ngn tayar spare tp tayar yg pecah tu tanak kuaq lepas beberapa kali cuba, then terpaksa la call PLUS Line 1-800-88-0000 .. Pastu mereka ni pun datang laa, dengan selambanya Encik tu pun amik tayar spare tu pastu hempuk hempuk kt tayar pecah tu.. Hahaha tak sangka cmtu punya cara yg kene buat..

Ni lah hasilnya kalo di pandu org professional cam aku -,-

At Silverstone 

Dah siap siap semua, PLUS Ronda tu bawak la sampai ke Simpang Pulai. Alhamdulillah, ada jgk kedai tayar bukak hari Ahad =) Kene lah rm200++ .. Takpela yg penting, tayar da okey n bole drive cam biasa.. Hehehe

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.

Followers

Listen and Feel it :)