--

--

Tuesday, 23 October 2012

23 october 2012

Assalamualaikum :)

Alhamdulillah Final KPJ and OSCE done very well. Thank you ALLAH ! I'd pass both of the Paper 1 and Paper 2. Dengan usaha dan berkat doa dari Mak Abah, Lecturers, Kawan kawan segalanya berjalan dengan lancar. There's nothing to be worried except for LJM by this December insyaALLAH.

Walaupun macam macam dugaan yang datang tapi dengan pertolongan dari ALLAH Ta'ala, I still can survived. Dorongan dari orang yang kita sayang sebenarnya membuatkan diri kita lebih bersemangat untuk berjuang. I did all this just because of my parents and of course myself.

Setiap yang terjadi, ada hikmahnya. Ujian yang ALLAH berikan, mengajar kita untuk meredhai dan menjadi lebih matang. When the person that I loved so much just leaved me. I'm so weak at that time. I can't think. I felt so disappointed. All I can do is crying. After sometime, I realized that there is must be something that ALLAH want to show to me. But now he came back. Alhamdulillah :) I'm happy again

Kita tak mintak lebih. Kita nak awak sayang kita, jaga kita, hormat kita, semua kerana ALLAH semata-mata. I also will treat you in the same way. Kerana cinta dan kasih sayang tu bukan datang dari manusia, tapi dari ALLAH. Kita hanya pinjam dari DIA. Dan yang pasti, kita dah lupa semua kisah kisah lalu, and just want to start new chapter of life with you Nabil Khairul Saleh.

Awak ingat tarikh hari ni ?? 23 oktober .. The love shaped key chain that you bought for me :) #tapi kita tak ingat la letak kat mana.. Hihihihi, sorry Me love You

Friday, 5 October 2012

Suka KOPI dan PASTA :)

Orang lelaki yang menyentuh wanita yang bukan mahramnya adalah tanda lelaki itu tak menghormati dan menyayangi wanita itu.

I don't wanna be your 'number one'. That implies there's a number two and maybe a number three.. I want to be your ONLY one.

Saya bila tengok gambar awak, terus saya sedih sebab teringat kat awak.Saya harap awak hadir dalam hidup saya balik, sebab saya tunggu awak.

Kalau kita dah lafazkan "ILOVEYOU" kat seseorang itu tandanya kita dah bersedia untuk setia , dengar kata , jaga hati dan menyayangi dia.

Cinta adalah dari hati.Bukan dari mulut.Dan cinta perlukan fahaman antara satu sama lain. Jika tiada kefahaman itu,maka hancurlah Cinta itu.

Why am I so afraid to lose you, when you're not even mine.

Kalau ajal saya mendahului jodoh saya.. Maka, awaklah cinta terakhir saya..

Wanita mudah jatuh hati, mudah memberi peluang, mudah menitiskan air mata dan mudah memberi hati.

Berkawan semula dgn awak mungkin ye. Tapi bercinta semula dgn awak mungkin tak. :)

Kalau suka tak semestinya bercinta. Kalau cinta tak semestinya ada jodoh. Kalau ada jodoh tak akan ke mana.

Kalau tak mampu MENCINTAI, jangan pernah sentuh hati seseorang. Kalau tak mampu SETIA, jangan pernah berjanji. Kerana ia akan MENYAKITI :')

If you know someone is already taken, please respect their relationship. Don't be the reason they end up single. Note!

Ya Allah , Keep my heart with You and never give it back to me. Amin

Jangan cintai dia kerana dia sering mengingati kita didlm setiap perbualan, tetapi cintailah dia kerana nama kita disebut dlm setiap doanya.

Jika kita marahkan dia jangan sampai tak nampak lagi kebaikannya. Jika kita menyukai dia jangan sampai tak nampak lagi keburukannya.

Sometimes the right person for you was there all along. You just didn’t see it because the wrong one was blocking the sight.

Apabila seorang perempuan itu mengalirkan air mata, itu bukan bermakna dia lemah, tetapi dia sedang mencari kekuatan untuk terus tabah :')

Jangan bermain dengan perasaan seseorang, kita mungkin akan tertawa, namun pada akhirnya kita akan kehilangan dia selamanya.

Ruginya seseorang itu bila dia terlalu mengejar orang yang dicintainya, dan dia tidak pernah nampak kita yang menyintai dia .

Don't love a person who doesn't love Allah, because a person who can leave Allah can leave you too.

Cinta kadang tidak bersama jodoh, namun selalunya jodoh pasti ketemu cinta..
























Thursday, 4 October 2012

Kata kata

Assalamualaikum.. Sementara waktu ni, agak busy bercinta dengan encik Buku. So, kekadang je sempat online tapi tak sempat nak update anything for this blog..

Quite surprising I got text from my Ex. I'm sorry for the previous entry. Kita stalk awak, nampak awak happy with her :) and I'm trying to erase you from my memories.

Tapi makin lame kita nak jauh dari awak, makin teringat kat awak. Susahnya nak lupekan awak. Bila dapat mesej awak, sejujur la k kita rasa seronok. Entah kenapa.. Kita sendiri tak paham

Mungkin ada hikmah, wallahua'lam.. We can be friends :)

Followers

Listen and Feel it :)