--

--

Wednesday, 14 November 2012

Visit Penang :D

Assalamualaikum :)

Hai hai.. Bulan ni bejalan lagi ke Penang with Encik cinta hati and my sister. Alhamdulillah segalanya berjalan dengan lancar even trafic kekadang tu tak bape nak lancar. Hee. Walauape pun, bezanya mak and abah tak dapat nak join macam awal2 dulu sebab keadaan tak mengizinkan.. BUt thanks a lot the both of them. Love mak abah :)

10/11/2012.. ~such a nice date~ ^^,
Tercapai jugak hajat nak balik naik tren with bedded coach !! Yay ! Seronok tengok Encik Cinta hati yg teruja sangat dapat coach tu :D Katanya tak dapat tido sangat sebab tren begoyang-goyang. Hihi. Kesiannya. Tapi kte bole je tido sebab da penat sangat malam tu.. Tapi terasa cepat pulak sampai, tak puas tido. 
While waiting for the train. Mengantuk katanya.. :)
11/11/2012
Hari ni pusing pusing area Seberang Perai je sebab nak tengok SKYFALL. So next destination si kazen Sunway Pyramid --> Sunway Carnival. Pilot: Me. Co-Pilot: Encik Cinta hati and my sister, shafikah..

12/12/2012
AM
Extreme day with extreme activity in the morning. Panjat bukit!! Terbaekkk..
Dah lama tak beraktiviti sebegini rupa. Muscle pun tekejut time tu. Hihi. Plan nak naik sampai ke puncak tapi takda rezeki nak naik sampai atas.





Noon
Today's pilot: Si cinta hati. Co-pilot: Me and my sister
Next destination: Georgetown, Penang Hill, Miami Beach.
Sebelum shoot ke Penang, singgah kat Bagan Specialist sebabnye Dia nak jumpe Naim. Jejak kasih jap. Hehehe. Nak lepas rindu katanya, da setahun tak jumpe.
Nak buat surprise to his friend.. 

Terer laa Si Pilot kita ni, guna signboard da sampai kat Bukit Bendera. Tak sesat pun!! Impressive!!
**Syg, tak sangka baju kita warna serupa!! Selalu kalau keluar, memang tak penah decide nak pakai baju sama kaler kan ? :)

Si kacak
He and She :D
The First and the Oldest Train since 1925
Latest with new image since 2011

Train is coming! Jom naik!!

From the top view

:)

Pilot :P

Georgetown 

Seriusnyaa dia.. hehe

The Second Penang Bridge under construction!!

My sista! ;)

Siblings :D

Sayang

Me n Him ;)
Hope you happy my dear. Sori, if tak seberapa sangat ye. InsyaALLAH kalau ada rezeki lagi, datang la sini :)

To mr. Nabil Khairul Saleh, Me Love You..

Sunday, 4 November 2012

Fitrah Manusia

Assalamualaikum.. :)

Bila kita menyayangi seseorang tu kemudian datang suatu saat yang memaksa kita untuk meninggalkan dia, biarkan dia pergi. Kerana sekuat mana kita bertahan atau mempertahankannya, jika dia bukan jodoh kita tetap tidak menjadi milik kita. Tetapi jika dia benar benar jodoh kita, kemana pun kita melepaskannya pergi insyaALLAH pasti akan kembali :)

Cinta dan kasih sayang tu berdiri di atas kepercayaan dan kejujuran antara satu sama lain. Jarak jauh atau dekat bukanlah penghalang untuk kita terus menyayangi seseorang tu. :)

Janganlah terlalu mencintai seseorang tu sedalam dalamnya, suatu masa nanti kita mungkin akan membenci dia sedalam dalamnya. Cukuplah hanya bersederhana asalkan tahu perasaan masing masing :)

Sesuatu yang membuatkan manusia itu sentiasa terpukau adalah PENGHARAPAN. Jika benar kita inginkan seseorang tu, berilah dia harapan yang benar. Bukan yang PALSU. Anda mungkin tertawa kerana mempermainkan hatinya, tapi perlu ingat suatu saat nanti anda juga mungkin akan dipermainkan. :)

#Ehmm sebenarnye tatau nak update entry ape. Just share it to you.

Tak salah pun kalau kita doakan orang yg kita cinta sekarang ni agar menjadi peneman hidup kita selamanya. ALLAH tu Maha Mendengar lagi Maha Mengetahui :)

Me love you, NKS ;)

Followers

Listen and Feel it :)