--

--

Saturday, 29 December 2012

Hist of me

Assalamualaikum.. Alhamdulillah. Syukur sangat pada ALLAH atas rezekiNYA yang datang dalam keadaan yg tak disangka-sangka.. Congrats to my beloved G40 sbb berjaya made a record for KPJUC ! Korang memang hebat ! Tak sia sia usaha kita selama ni kan ? Pagi mentor mentee, petangnye intensive class.. We had answered almost thousands of question for each week ! Sampai komplen nak muntah tengok soalan ye tak ? hahahaha.. Semua tu berbaloi kan.

Alhamdulillah sekali lagi utk diri aku. Tak sangka jugak bole dapat Distinction in LJM.. Sebab aku memang tak expect sampai macam ni sekali even benda ni lah yang semua orang harapkan especially Mak n Abah.. Diorang selalu suruh aku maintain CGPA.. If boleh, try dapatkan HIGH DISTINCTION.. But anyhow, dapat Distinction ni dah kira sangat sangat sangat okay utk aku :) This is my PRESENT for my Parents, Family, Friends and Lecturers.

Sejujurnya, time jawab exam tu memang ada pun soalan yg aku tak confident dengan jawapannya. Sampaikan Observer LJM tu tegur aku 'Npe awak tanda jawapan ni separuh?' hahaha.. Aku masih ingat lagi.. Bukan saje jawab macam tu, that's soalan tu aku akan review balik and comparekan jawapannye..

Sejarah hidup aku zaman sekolah dulu, biasa biasa je. Nak kata selalu cemerlang with straight A's tu memang tak penah sekali pun.. Dari UPSR sampai la SPM asyik dapat 2A je.. yang lain2 tu paham paham lah ye :) Mak Abah pun redha dengan keputusan aku tu. Aku tak sebijak adik aku :) She's better than me ! Congrats to her sebab dapat 8A's in PMR. I'm proud of you.

Aku rasa, kejayaan aku kali ni sangat memuaskan hati especially bila dapat tengok Mak n Abah senyum :) Bila adik aku amik result PMR hari tu, aku nampak Mak aku happy sangat sampai dia menangis. So at least I'm also can make my mother happy :)

Kelemahan aku, kadang suka loss of confidence. Hehe. Si cinta hati selalu nasihat , just focus, yakin diri sendiri and one more thing don't talk about 'RE-SIT' !! Kan da kene marah hari tu.. hahaha.. But i know why He said like that.

Moral of the story: Tak semestinya kegagalan tu akan selalu dengan kita, kejayaan juga akan datang bila ALLAH izinkan kita untuk berjaya.

Sekian, Wassalam..


Saturday, 15 December 2012

my story

Assalamualaikum.. Selamat malam. Heee, update memalam so kne greet selamat malam la kn ? Alhamdulillah, i had done my DIN for 3 years duration and now time to back to my home town. Nak cite yang seronok dulu ke or yang sedih dulu ?? Seronok dulu la ea.. Patutnye update entry ni  seminggu lepas tapi keadaan tak mengizinkn. So malam ni kte buat cite 2 in 1 :) :(

Hari Ahad lepas, 9 Dis 2012. Si cinta hati bawak kte pegi jenjalan ke mana tau? ke Melaka !!! Jauhkan ?? Tau pun jauh.. Hehe. Tapi seronok sangat haamat ! Sebab memang teringin pun nak pegi Melaka ngn Dia :) Sanggup si dia datang dari KL semata mata nak bawak kte pegi Melaka nun.. Sayang punya pasai.. Hehehe.. Nway, just enjoy some pictures that been taken.



Peace ! Baru sampai di bumi Melaka :)


Dia pun nak jugak.. Heee :P


Dari kereta tukar jadi beca.. Cantik kan syg ?
#Tapi cantik n hensem lagi orang yg naik beca ni.. hahaha

Kene tinggal ngn kapal kot.. :D

Nakhoda kapal yang sebenar.. Costume zaman baru .. hihi 

Kapal Zaman Kesultanan Melayu Melaka

From inside of the Beca.. 
 Murah je naik beca if nak pusing banyak tempat kat Melaka ni.. Kata si cinta hati kalau nak naik beca amik yang veteran k.. Pokcik2 ni banyak pengalaman, so takde la bosan sangat.. :)

Tu la pokciknye.. Bukan yang baju hitam tau, yang baju merah tu.. Ngee :D
#Lupe plak nak tanya nama.. huhu

Tengok hiasan beca dia.. Siap beRama-rama bagai..
 Banyak beca cecantik kat sana.. Xyah susah susah nak cari. Cakap je nak pegi mane nanti sampai kome kat tempat tu..

Ni kapal yang bawak Queen Elizabeth ke Melaka ni.. Nama dia.. Emm alaa nanti korang cari la dlm buku sejarah k.. Lupa plak.. Hihihi

Tiang sebatang ngn bulat kat tengah tu, Menara Taming Sari.. Baru nak naik atas time ni..
Menarik jugak laa sebab boleh nampak Selat Melaka 

Pokok kat belakang tu pokok yang Parameswara bersandar.. Original !

Jom balik BM ! Heee.. 

Melaka Sentral to Bukit Mertajam

Balik Nilai naik ni laa.. hehehe



Muzium Setem Melaka

Bastion House

Behind the A Famosa

MUka penat naik tangga .. Hewhew

:D

:) Love :)

Me love Him

Sweettt :)

;)

A'famosa again ;)


Time ni tengah naik River Cruise .. 9km panjang sungai ni.. 

From the view

Jambatan Hang Tuah

From the view 2

Me and Him

Tiket River Cruise !

Kte enjoy sangat dengan awak hari tu.. Even I know that was the last time we can go out together.. Kte takkan lupa semua kenangan ni.. Tapi hari ni, kte kne berjauhan dari awak.. Walaupun hati ni berat sangat nak pegi :(

Thanks syg, bawak kte jenjalan kt KL, tengok cite Hobbit.. Makan Chicken Chop.. Pastu awak bawak kte pusing2 kat Taman Burung, tempat yang first kita spend time together.. Taman Tasik Perdana.. then awak bawak kte pegi Hostel kat Tawakkal. Macam2 awak da buat untuk kte.. Thanks again for everything that u done just because of me. Kte hargai semua tu sangat sangat.


Taman Burung.. 15 oct 2011


The first present you bought for me

  Penang 16 April 2012








Himpunan Sejuta Belia 26 Mei 2012





Midvalley 9 Jun 2012

KL Tower 1 July 2012





Pavi, Hadramout, Bukit Bintang 7 July 2012


Tengok gambar gambar ni, awak je bole paham cite disebaliknye.. :)

You are my hero. Love you always sayang

Followers

Listen and Feel it :)