--

--

Saturday, 29 December 2012

Hist of me

Assalamualaikum.. Alhamdulillah. Syukur sangat pada ALLAH atas rezekiNYA yang datang dalam keadaan yg tak disangka-sangka.. Congrats to my beloved G40 sbb berjaya made a record for KPJUC ! Korang memang hebat ! Tak sia sia usaha kita selama ni kan ? Pagi mentor mentee, petangnye intensive class.. We had answered almost thousands of question for each week ! Sampai komplen nak muntah tengok soalan ye tak ? hahahaha.. Semua tu berbaloi kan.

Alhamdulillah sekali lagi utk diri aku. Tak sangka jugak bole dapat Distinction in LJM.. Sebab aku memang tak expect sampai macam ni sekali even benda ni lah yang semua orang harapkan especially Mak n Abah.. Diorang selalu suruh aku maintain CGPA.. If boleh, try dapatkan HIGH DISTINCTION.. But anyhow, dapat Distinction ni dah kira sangat sangat sangat okay utk aku :) This is my PRESENT for my Parents, Family, Friends and Lecturers.

Sejujurnya, time jawab exam tu memang ada pun soalan yg aku tak confident dengan jawapannya. Sampaikan Observer LJM tu tegur aku 'Npe awak tanda jawapan ni separuh?' hahaha.. Aku masih ingat lagi.. Bukan saje jawab macam tu, that's soalan tu aku akan review balik and comparekan jawapannye..

Sejarah hidup aku zaman sekolah dulu, biasa biasa je. Nak kata selalu cemerlang with straight A's tu memang tak penah sekali pun.. Dari UPSR sampai la SPM asyik dapat 2A je.. yang lain2 tu paham paham lah ye :) Mak Abah pun redha dengan keputusan aku tu. Aku tak sebijak adik aku :) She's better than me ! Congrats to her sebab dapat 8A's in PMR. I'm proud of you.

Aku rasa, kejayaan aku kali ni sangat memuaskan hati especially bila dapat tengok Mak n Abah senyum :) Bila adik aku amik result PMR hari tu, aku nampak Mak aku happy sangat sampai dia menangis. So at least I'm also can make my mother happy :)

Kelemahan aku, kadang suka loss of confidence. Hehe. Si cinta hati selalu nasihat , just focus, yakin diri sendiri and one more thing don't talk about 'RE-SIT' !! Kan da kene marah hari tu.. hahaha.. But i know why He said like that.

Moral of the story: Tak semestinya kegagalan tu akan selalu dengan kita, kejayaan juga akan datang bila ALLAH izinkan kita untuk berjaya.

Sekian, Wassalam..


No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.

Followers

Listen and Feel it :)