--

--

Saturday, 15 December 2012

my story

Assalamualaikum.. Selamat malam. Heee, update memalam so kne greet selamat malam la kn ? Alhamdulillah, i had done my DIN for 3 years duration and now time to back to my home town. Nak cite yang seronok dulu ke or yang sedih dulu ?? Seronok dulu la ea.. Patutnye update entry ni  seminggu lepas tapi keadaan tak mengizinkn. So malam ni kte buat cite 2 in 1 :) :(

Hari Ahad lepas, 9 Dis 2012. Si cinta hati bawak kte pegi jenjalan ke mana tau? ke Melaka !!! Jauhkan ?? Tau pun jauh.. Hehe. Tapi seronok sangat haamat ! Sebab memang teringin pun nak pegi Melaka ngn Dia :) Sanggup si dia datang dari KL semata mata nak bawak kte pegi Melaka nun.. Sayang punya pasai.. Hehehe.. Nway, just enjoy some pictures that been taken.



Peace ! Baru sampai di bumi Melaka :)


Dia pun nak jugak.. Heee :P


Dari kereta tukar jadi beca.. Cantik kan syg ?
#Tapi cantik n hensem lagi orang yg naik beca ni.. hahaha

Kene tinggal ngn kapal kot.. :D

Nakhoda kapal yang sebenar.. Costume zaman baru .. hihi 

Kapal Zaman Kesultanan Melayu Melaka

From inside of the Beca.. 
 Murah je naik beca if nak pusing banyak tempat kat Melaka ni.. Kata si cinta hati kalau nak naik beca amik yang veteran k.. Pokcik2 ni banyak pengalaman, so takde la bosan sangat.. :)

Tu la pokciknye.. Bukan yang baju hitam tau, yang baju merah tu.. Ngee :D
#Lupe plak nak tanya nama.. huhu

Tengok hiasan beca dia.. Siap beRama-rama bagai..
 Banyak beca cecantik kat sana.. Xyah susah susah nak cari. Cakap je nak pegi mane nanti sampai kome kat tempat tu..

Ni kapal yang bawak Queen Elizabeth ke Melaka ni.. Nama dia.. Emm alaa nanti korang cari la dlm buku sejarah k.. Lupa plak.. Hihihi

Tiang sebatang ngn bulat kat tengah tu, Menara Taming Sari.. Baru nak naik atas time ni..
Menarik jugak laa sebab boleh nampak Selat Melaka 

Pokok kat belakang tu pokok yang Parameswara bersandar.. Original !

Jom balik BM ! Heee.. 

Melaka Sentral to Bukit Mertajam

Balik Nilai naik ni laa.. hehehe



Muzium Setem Melaka

Bastion House

Behind the A Famosa

MUka penat naik tangga .. Hewhew

:D

:) Love :)

Me love Him

Sweettt :)

;)

A'famosa again ;)


Time ni tengah naik River Cruise .. 9km panjang sungai ni.. 

From the view

Jambatan Hang Tuah

From the view 2

Me and Him

Tiket River Cruise !

Kte enjoy sangat dengan awak hari tu.. Even I know that was the last time we can go out together.. Kte takkan lupa semua kenangan ni.. Tapi hari ni, kte kne berjauhan dari awak.. Walaupun hati ni berat sangat nak pegi :(

Thanks syg, bawak kte jenjalan kt KL, tengok cite Hobbit.. Makan Chicken Chop.. Pastu awak bawak kte pusing2 kat Taman Burung, tempat yang first kita spend time together.. Taman Tasik Perdana.. then awak bawak kte pegi Hostel kat Tawakkal. Macam2 awak da buat untuk kte.. Thanks again for everything that u done just because of me. Kte hargai semua tu sangat sangat.


Taman Burung.. 15 oct 2011


The first present you bought for me

  Penang 16 April 2012








Himpunan Sejuta Belia 26 Mei 2012





Midvalley 9 Jun 2012

KL Tower 1 July 2012





Pavi, Hadramout, Bukit Bintang 7 July 2012


Tengok gambar gambar ni, awak je bole paham cite disebaliknye.. :)

You are my hero. Love you always sayang

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.

Followers

Listen and Feel it :)