--

--

Wednesday, 18 December 2013

Cerita Akhir Tahun 2013

Assalamualaikum, Alhamdulillah perancangan yang selama ni di rancang untuk bulan December 2013 berjalan dengan lancar :) So untuk story kali ni agak panjang berjela-jela. Harap bersabar bila membaca ya. Hehehe. 

TujuhDuaBelasDuaRibuTigaBelas
Alhamdulillah, saya dah selamat menjadi tunang si Dia. Walaupun ada sedikit kesulitan yg berlaku secara tak diduga. *Tak mau citalahh. Sepanjang 3 bulan perancangan, macam2 persiapan dilakukan. Perasaan tu mestilah excited lebih tapi dalam masa yg sama takot!! Majlis buat kecik-kecik je, cukup setakat menjemput saudara-mara terdekat, kawan2 dan jiran. Awal pagi dah bangun, tolong mak abah susun meja kat luar. Buat persiapan terakhir. Hee. Pukul 9.30 pagi bersiap then pi make up. Haaa tatau la apa yg dah jadi kat muka aku ni. Bila balik umah je, semua orang tengok. Malu cheq!! Photographer pun dah ready. weeee
Nampak sgt snap shot dari FB. Haha. 
Tudiaaa make up macam geisha dah. Tebal mana tu tatau. Sebab time kena make up tu mak andam tak bagi tengok cermin. Risau sungguh. Bulu mata tu first time pakai, sampai menangis2. Hahaha. Pedih ooo. *Maaf tak biasa. Gambar kat atas tu time buat close up with cousin. Senang cite sebab tak yah sesusah cari photographer luar. Ahkak ni tak pandai posing, semua photog tu yg bagi direction. Tengah sibuk layan tetamu, si cinta hati call katanya otw. Maigod maigod!! Mula rasa nebes!! Mak plak dah suruh duduk dalam bilik. Dah selesai bincang2, diorg panggil turun. Malu betol semua orang tengok, tapi tak la buat2 malu. Haha. Its time to end the ceremony, sarung cincin :)

   
with his mom :)
With encik Tunang ;)

          
With dearest friends, anis and nurul.
Hantaran dari pihak lelaki. 
Alhamdulillah, majlis pun selesai dengan hantaran 7 berbalas 9. Nasi Hujan Panas menu hari tu dapat banyak pujian. Memang sedap! Lapaq gila dah time tu tapi tak nak makan lagi. Semoga ikatan pertunangan ni berpanjangan sampai tarikh yang bakal tiba. in sya ALLAH.



EmpatBelasDuaBelasDuaRibuTigaBelas
After one week engaged, hari ni datang KL pulak untuk convo!! Yay! Satu lagi hari yg ditunggu-tunggu dalam bulan ni. Alhamdulillah selesa jugak. Saja pegi awal sehari. Hehe. Naik bas dari sini then sampai KL pun dah petang. Malamnya pulak tengok Hobbit yang ke 2, after one year. Yang bestnya Cite ni, sbb mesti on cinema bulan december. December 2012 and now December 2013 :) So sweet!!! Maybe akan ada yg ketiga. Not sure when. Hope December 2014 plak ye. hehe. *Maaf gambar tiket tak diletak.

LimaBelasDuaBelasDuaRibuTigaBelas
Hari ni agendanya nak ke PICC for rehearsal convocation coming morning. *Ecehh ko ingat ni nursing report ke ape Adda?? Of course si Pilotnya Mr Fiance. Mekaseh awak tunjukkan jalan, senang esok nak pegi ngn family. Sampai je sana, jangan cakaplah perasaan camne. Jumpa balik member2 kolej. Wahh rindu betol!! Jumpa lecturers. Selesaikan urusan semua, then petang tu pegi makan dekat Taman Warisan Pertanian. *Betul ke sebutan tu?? Ahhh hentam je!! Memang agak lapar time tu, dapat la jugak makan Roti John beli 1 pasti nak lagi. Hahaha

Nindiaaa Roti John nyaaa. Sedap hingga menjilat pinggan
Makanan utk orang berDiet mcm si Dia. hehe :P
Lepas makan, exercise kat taman warisan pertanian. Tengok dusun! *Maaf sy takde kampung yg berdusun tapi berlalang ade la. Hee. Best jenjalan kat dusun ni, penat mmg penat tapi enjoy! Peluh tu tak terkata sbb panas terik kannn. Hahaha. 

Haloooo
Us :)

Melawat kolam ikan pusaka. 

Kaji peta jap, kang sesat! 

Nape senyum camni ?? Sebab tengah menelan air mineral tu. Hahaha

Tudia tali belakang dah loose, peluh punya pasai
Then terus balik KL jumpa mak abah plak. Next destination pegi rumah bakal besan, bakal in-law dan yg sama waktu dengannya. Ni perjumpaan kali kedua tapi adik-adik tak ikot dah sorang tu tak sehat pulok. Macam2 mak dia masak. Ingatkan makan kuih2, minum2 petang rupanya sampai ke maghrib berborak and makan2. And yang paling tak disangka, kek kat bawah ni. hahaha. Terkejut tau!! Mumy dia beli and si dia sendiri pun baru tahu. Btw, sangat sedap!!! :) *thumbs up


EnamBelasDuaBelasDuaRibuTigaBelas
Okay, pagi ni bangun pukul 4.30 pagi. Mak oiii semangat betol nak pegi PICC!! Si cinta hati gerak lambat sikit. Siap2 terus gerak ke putrajaya. Time tu dah almost 7am, parking jammed!! Ada yg lagi awal datang. Dahsat betol! Siap berjubah, terus berkumpul kat atas. Time ni la nak bersnap-snap before enter hall.

Heee ;)

Queue card yg aku lupa bawak naik, then turun balik amik kat mak. Haihh
again!!
with best friends
Awaiting tetamu kehormat masuk. Tercari cari family kat kerusi atas, last2 nampak si Dia masuk, okay i can see them!! Heee Suka!!

Today is my day

Dah start beratur utk ke on stage. Nebes!! 

Dapat bunga!! 

Hajar and me

Love mak and abah ;)

my family

Mr Fiance :)

Tak cukup tangan haaa

Again inside the hall with lovely family ;)

Adik adikku sayang :)

Love.Flowers.KPJHUC

Alhamdulillah syukur pada ALLAH S.W.T, setinggi-tinggi penghargaan kepada mak and abah. Segala jasa dan pengorbanan tak ternilai harganya. Tanpa mereka, hari ni aku mungkin takkan jejakkan kaki ke PICC. Adik-adik yg disayang jugak banyak bagi support. Pensyarah-pensyarah yg memberikan ilmu tanpa jemu. Kawan-kawan seperjuangan yg banyak membantu. Rindu hampa weyh!!! And last but not least, Cinta hati. Yg banyak bagi dorongan, nasihat, kena marah bila rasa down *oppss, berkongsi cerita, dan sebagainya. Hehe. Thanks syg for coming and sanggup mintak cuti :)) Without all of them, i will not be here.

These are all stories for the end of the year 2013. In sya ALLAH jumpa lagi di tahun 2014. Aminnn.








Tuesday, 29 October 2013

Cerita Semalam

Assalamualaikum..

Cerita semalam, baru balik dari KL lepas cuti 2 hari. So kira bulan melawat KL. Hehe. Jangan ditanya kenapa, mengapa aku pi sana kerna jawapannya tetap sama. Mahu jumpa si kekasih hati :) Errr gediks!! Yelaa lagi pun rindu dengan si kecik Sarah tu. Haa geram aje tengok gambar dia kt whatsapp. Disebabkan cuti sekejap je, so mmg tak banyak la snap2 pics ni.

Hari sabtu sampai KL sentral pukul 6.30 pagi. Teruja sungguh! Pukul 7 si cinta hati datang amik. Walaupun hari hari skype tapi tetap rindu jgk mcm dah lama tak jumpe. Ecehhh!! Dah sampai kat rumah, nampak mummy dia dah tunggu depan pintu, ohmaii nebesnye!! Even dah banyak kali datang tapi still sesegan, kekok mungkin. hihihi. Sarah pulak bangun awal, syok betol dapat dukung dia. Dia tengok je muka kita ni. Pandai! Hahaha. Then tengahari tu, ada kenduri kahwin pulak depan rumah, so join sekali. Dengar bunyi kompang, lagu kawen pastu pengantin datang, dah mule berangan dah. Haish! Gelojoh! Bab perasan number 1 aku nih.


Petangnya pulak pegi wangsa maju, teman mummy cari kain utk nenek kat seremban. Masuk la nagoya. huihh pening cari kain kat situ. haha. Banyak, mcm2 ada tapi nak pilih yang cantik, terbaik mmg susah. Aku plak tak reti sangat pilih, apa yang dikata lawa, amik je.. Sambil tu sempat la beli telekung lycra utk mak :)

Malamnya pulak pegi pusing2 kat chowkit, nak tengok2 hotel kat situ utk convo dec ni nanti. Singgah makan kat Adam seafood. Dua2 nak diet, order koey teow tomyam semangkuk, haaa share la berdua. So sweet!! oppss lupa, add on sotong goreng tepung! Penting tu, my fav! Lepas makan, exercise pusing2 kat chowkit. Banyak sungguh kedai2 mengurut ni, bahaya kalo bagi si dia pegi sorang, nanti tak jumpe jalan balik umah!! Risau kite..

Teringin ABC tapi diet. Kesian :P

koey teow tomyam, sotong goreng tepung, Laici and carrot susu! 

tembam -__-"

Cukup untuk hari sabtu, mmg penat and letih but enjoy! Okay, on the next day, teman cinta hati main bola sepak kat stadium setiawangsa. Bagi support cerita dia. hehe. Dah main bola tu ofcoz ade yang jatuh, terjatuh, sesaje jatuh. So medic team pun dia jgk. Yela physio kannn, dah kalo cramp2, tersilap urat, serah je kat Abang physio sorang nih. Kalo yang luka2 tu kasi kat student nurses. Kita ni SRN tapi tak pakai uniform, buat low profile je. Ekekeke. Dari pagi sampai ke tengahari ada kat stadium. Cair mata kejap. Tettt!!

Football match of KPJ Tawakkal

Ku sangkakan panas hingga ke petang, rupanya hujan di tengahari. Lebat betol. Dah abes tu terus gerak ke Puduraya. Time yang paling tak disukai, time to go home. Takpelah, ape pun dapat beli each-a-cup!!! :)

Nway, I'm enjoying these couple date! Pandai awak sorokkan barang hantaran. Hahaha. Tak dapat dikesan! Just thinking of till now kain yang mummy beli tu utk ape. Hehehe. Thanks you cinta for cheer me up. Jumpe lagi bulan 12 ni ye, in sya Allah :) Keep calm and pray.

Tuesday, 17 September 2013

September Date with Love

Assalamualaikum. Selamat belated hari raya!! Tak sempat nak wish di sebabkan kebizian bekerja dan sebagainya. Banyak komitmen skarang ni. Huhu. Nasib baik dapat jugak cuti lama utk bulan ni. Alhamdulillah. So kali ni bercuti kat Negeri Perak jugak tapi bukan Pangkor. IPOH mali !!!! Plan dari sebelum puasa lagi, punya la lama last2 dapat jugak pi. wehuuuu

Asalnya nak pegi sekali tapi disebabkan tiket tren berubah waktu so kena adjust sikit timing tu. Nak senang cerita, jumpa kat stesen IPOH. Sorang drive, sorang naik ETS. Drive la kita ke sana alhamdulillah tak sesat and sejam awal sampai. yay!! hahaha. 

Ke hulur ke hilir, tren tak dtg lg. Cepat la pakcik ETS oiii

railway track. Ipoh station
 Tengok jam dah pukul 1035 pagi. Dari jauh dah nampak kepala tren ni. Yes!! Its coming towards :)
one...

and two.....

and three!!!
Dalam ramai2 yang kuar tren tu, tak nampak plak cik abang ni. Punya la tunggu kat depan pintu ETS tu tau rupanya dia dah jalan dulu pi kat parking. Mujor tak masuk cari dalam tren. hehehe. 

Time is running, terus drive then heading to LOST WORLD OF TAMBUN. Yeah! Ni lah destinasi yang sebenarnya...


Location: Tambun, Ipoh Perak. Entrance fees pun berpatutan. Tak payah susah nak beratur panjang. Kaunter merata, yang menyorok tersorok pun ada. Promo ckit. Hee. Jom kita enjoy dulu, nak balik nanti baru snap pic.

Bukan sebarang wrist band tau. Ada duit ni. Huhu

Nama je lost world tapi ada map jugak. :D

Konon je nak pegi Spa. 

Tengok je la ye syg.

Jalan dan terus berjalan...

Funfair. ignore org sekeliling.

pegi zoo pulok. Heee

Kuruih!!

Aksi yang sme tempat berbeza :)

Hi 5!

Tin village. Jom cari bijih mak timah

we love.

model lost world. Haha

Sama tinggi!!

Bodyguard ke?
 Dah penat berjimba kat lost world, petang tu jugak gerak balik penang most wanted yaw. Letih sungguh, mengantuk ! Tapi tahan jugak mata nak teman Pilot kita ni :D

Next day, hari yang ditunggu tunggu. Target place: BM town. Cari apa? Cari... emas bertatahkan berlian. Amboihh!! Ehehe malu plak nak cita. Ehemm. Kami pi cari cincin untuk majlis yang bakal tiba tak lame lagi, insyaALLAH. Haihh tkot!! Walaupun hari malaysia, tapi kedai bukak jugak. Kedai mana? PS. Short name. Hee. Tak main la Habib Jewel ke, Poh Kong ke, Emas Sri Pinang ke dan yang seGRAND dengannya. Just simple becoz it still a pure gold. 4 kedai pi, semua cecantik, semua lelawa tapi bila tanya size tak banyak pulok. Tu la besaq sangat jari manis ni. Haihhh. PS is the last choice. Tak sangka cincin kedai dia tercantik! Sekali tengok dah teruja, terpegun, terpaku dan tersenyum belum pakai lagi. Bila dah pakai macam sayang nak tanggalkan. Hihihi. Si cinta hati pesan, dah beli dah simpan dalam kotak, tak boleh keluarkan sampai waktu yang sesuai. Alaaaa kena tunggu la ni.. Punya la suka sampai keluaq kedai pun duk senyum lagi. Hahahaha. Rasa macam keras je pipi.

Ok dah abes cerita cincin, ni cerita baju plak. Pusing satu seberang perai finally jumpa jgk tak jauh pun. Dekat ngn rumah tapi saje nak cari ngn dia jgk. hihi. gedik!!! Cantik bajunya. Love it!

Malamnya pegi dinner plak. Target menu: Tomyam!!! **dalam hati**(seafood) Hahaha.


Bagus pencahayaan kat kedai ni 

 Menu: Nasi goreng pataya utk si irah, nasi goreng cina utk si adik, koey teow tomyam utk cheq, nasi goreng kerabu, telur mata, tomyam ayam, ais kacang utk si dia. Tudia banyak sungguh. Nak kurus sangat kan sayang? sorry laa kalo datang Penang, awak mmg kena makan banyak. Hihihi.

Proses menjatuhkan ais. Tinggi menggunung!!


Okay today is the last day for this month only. insyaALLAH jumpe lagi ye sayangku :) Menghabiskan waktu yang ada ni di kedai jual barang2 kahwin. Saje tengok2 door gift, bunga, hntaran. Melotop-lotop hntaran kedai dia. Contohnya macam kat bawah ni.. Mission nak cari bunga bolat-bolat belum jumpe lagi.. Huhu



Berat hati nak hantar dia balik tapi apekan daya :'( Aku sendiri yang belikn tiket bas tu, ikotkan hati tanak beli. Thanks for this moment sayang. Thanks for bought me very special gift :) I will wait for you dear. Keep calm and Doa'. Take care cinta. Love you more. <3 div="">

p/s: segala cerita dalam blog ni bukan utk menunjuk2, or nak menyakitkan hati mana2 pihak. Its my own story :)

Followers

Listen and Feel it :)