--

--

Monday, 28 January 2013

Me Miss You

Bismillahhirrahmanirrahim. Assalamualaikum w.b.t. Alhamdulillah, sepanjang 2 minggu bekeja ni, everything done smoothly even though sometimes tu agak kelam kabut ckit. Hehehe. Anyway, so far so good.

To cinta hati, thanks for loving me, until now and then :) I hope, we will be together for the rest of our life. InsyaALLAH. Saya nak jadi yang halal utk awak. Just like our song in this blog. Aminn.

Macam yg awak ckp "Biar suara tak sedap, asalkan makna dan isinya penting". You're so sweet sayang ! Love you so much, Mr. NKS


28th January :)

Tuesday, 15 January 2013

The beginning of new life

Assalamualaikum and selamat malam.. Seperti biasa, aku memang suka update belog memalam gini.. Alhamdulillah, today was my first day to work as a State Registered Nurse (SRN) :) So anxoius, nervous, diaphoresis, irritable bowel, palpitation and so many things! Bercampur rasa hari first ni..

As usual, ofkoz ada orientation for the whole day tapi sebenarnye memang tak cukup sehari.. itu pun CNO curi curi masa nak briefing.. Pepagi tadi datang, isi form bagai pastu dapat buku "employee handbook" CPD points book, punch card,  and temporary name tag! yay!! Then CNO pn bagi tau specific ward and I got PREMIER ward instead of Medical.. Alhamdulillah.. Hehehe

Da petang petang tu, lepak jap sebelum balik. So berONCALL dulu dengan si cinta hati, bercerita bagai kat dia. Balik umah pun cite lagi kan sayang? Heee.. He is the one who very excited!! Hahaha.. Seronok benau katanya dapat tengok SRN shahadah dah start keje.. :D

For now, I'll just counting days towards the Convocation day soon and also the 'Special date' of us, insyaALLAH :)

Wednesday, 9 January 2013

Love the way you treat me

Assalamualaikum.. Hari ni dah hari rabu ye. Next week da start keje !! Cepatnya.. Hehe.. Semalam dah settlekan medical check up, alhamdulillah everything is perfect :) Then go to HR, tanya tanya pasal keje nanti camne.. Guess what?? Diorg bagi cap munge munge !! ohh the dreams come true !

tadaa !! eh ?? SRN Dolphin plak yg pakai 
COmelkan ? Macam tuan dia.. tau da.. hihi. Dulu time belajar asyik pk je bile la akan dapat keje and risau sangat if tak dapat nanti. Sebab kawan-kawan da dapat keje kat hospital masing masing. Aku je belum lagi. Sedih tau. Selalu mengadu kat cinta hati last last kene marah. Hahaha! Baru nak sweet sweet tapi muweet yang dapat.. Selalu sangat pk jauh then yg negative plak tu, memang kte kene ceramah ngn awak selalu la ye syg ? :D

But now, Alhamdulillah. I did it! yay!! Dah lulus LJM with Distinction, dapat keje plak tu. Syukur dimurahkan rezeki.. Thanks to you cause always motivate me. Awak marah marah tu semua demi kebaikan kite, I know :) Awak selalu suruh kite fokus exam, kte ikut. Even kadang2 tu kite pk gak pasal future. Hehehe. Terima kasih sebab sabar layan kerenah kite ni. I'm really really appreciate it sayang!

#mesti dia gelak gelak bace semua nih#

Mr. Nabil Khairul Saleh, SRN Shahadah sayang awak tau. Terukir di bintang tak mungkin hilang cintaku padamu ;)

Saturday, 5 January 2013

4-5th Jan 2013

Assalamualaikum.. selamat malam.. eh dah malam ek? Hehe.. Baru je sampai Penang td. Anyway, selamat tahun baru masihi 2013. Agak bz ckit kebelakangan ni sebabnya nak cari kerja kerja and kerja! But, Alhamdulillah just now I got a phone call from KPJ Penang. They asked me to report duty on 15th jan. Officially will be on 1st Feb insyaALLAH.

Sebenarnya baru balik dari KL ni sebab ada interview kat Sentosa Med Center. Pastu hantar resume kat Ampang Puteri then singgah ke Nilai utk amik slip LJM and met my beloved lecturers there. Rindu sangat kat Nilai. Rindu nak balik hostel PNB, gaduh ngn makcik cafe, beli air seringgit dapat 3, beli beger benjo cheese kat pakcik tu, beli kopok lekor kat makcik tu. Haih rindu semua tu, banyak lagi nak cite kalo ikotkan..

Besides that, si Cinta Hati plak masuk hospital utk operation sinus dia. So dapat la teman sekejap utk sehari dua ni. Before op tengok, after op pun datang tengok. Alhamdulillah everything done smoothly. Happy tengok dia da sembuh tak macam dulu. Hope it can be control. Dengar advice doctor Yusita and SRN Adda k sayang ? Rajin rajin cuci hidung tu, makan pun kene pantang, pastu jangan lupa buat follow up dgn Doctor!! *mesti dia bosan dengar ni.. hihihi :P*

Kte memang segan jumpe family awak semua with nenek also.. But she's cute :) Tambah plak mak awak ajak makan bekfest kan. haish kene interview bagai.. Hahaha. Mujur mak dia rajin bersembang, takda la sunyi je.. hehehe. Ayah pun memang style!! Even tak bape kenal sgt tapi tengok baju dia, dah tau da sape. :D Memang sempoi la ye.. Haha..

Kte syukur sebab ALLAH permudahkan ape yang kite nak buat. Memang niat kite nak teman awk kat hospital even before this I can't be there. Take care okay sayang. Pasni kite pun akan bz, maybe kurang spend time dgn awak sangat. Just hope awak tak sunyi and tak bosan sebab kite jauh dari awak. Hope awak tak berubah hati. That's my wish for now. insyaALLAH. Kte selalu doakan utk awak.

Say thanks a lot to your family especially mak ayah awk yg berusaha nak rekemen keje. Hehe. Rezeki kte dah sampai, alhamdulillah.. Terima kasih kerana benarkan kite jumpe awk kt kL lagi.

I love you, so much.

Followers

Listen and Feel it :)