--

--

Sunday, 31 March 2013

Cuti Cuti Perak

Mata dah berat, kaki dah penat. Anyhow, Assalamualaikum warga laman sosial, alhamdulillah dengan izin Allah sampai jugak kat home sweet home :) Just came back from wonderful holiday with love.

3days 2nights in Pangkor.
Plan semua ni since 1 month ago. Si cinta hati yg suggest, discuss, decide, confirmed and go! heee. Finally we reached there! Keje aku request cuti, alhamdulillah dapat jgk sampai kene keje 12 hari without any days off lah. Alaa tak kisahlahh yg penting 28,29 and 30 aku off! Hahaha. From the day we planned, ble skype je mesti tanya lagi bape hari nak pegi. Hehe. Nampak x, tak sabar tu camne?? Wehuu~

TikTokTikTok..

On the 28th of March 2013 @ 1100H-1430H: Dalam kepala otak asik pk ble nak sampai lumut ni. Nak plak si dia dah sampai dulu so kene tunggu la ye sayang, tahan lapar skali. Hehe. Sorry i'm late ye.


yay!! sampai kat jeti da :)
snap dlu sementara tggu dia pegi washroom. Huhu

after 30mins, sampai jeti pangkor. hee

Our menu for tonight: Ikan bakar, tomyam seafood, and ayam masak kunyit with plain rice. Yummy!! Nasib baik takda sotong goreng tepung, if not yg tu order jgk. Hahaha
waiting and waiting. Perut da bunyi tu

jom sedfan! Bismillahirrahmanirrahim. Nyum2

Ikan bakaq yg diidamkn :D

survey others room rate

29th March 2013:
Bangun pagi, then breakfast dlu. Around 8.30am terjun laut. Heww. Next move to coral island for snorkeling! Omg takutnyaaa nak menyelam. Huhu.

coral island #snorkeling 

Lepas dah tau camne snorkeling kt situ, kurang sesuai utk budak2. Kami yang anak gajah ni pun luka kene batu tajam tajam kt dasar tu. Haish pedih pedih!! Pape pun enjoy jgk laa

Dah penat snorkeling
posing dlu before move to other place ye
Im free!!

best snorkeling ni tapi luka abes la kaki sbb ada batu tajam. Huhu
jom gerak
Onboard we stay front !
excited dia. hee :D
Almost reached to Teluk Man. The best ever place to swim and picnic. Tapi ble time air surut je la ye. Huhu.
goggle and bread for the fishies. 
view from Teluk Man
cantik
gamat, lembik, geli. Sentuh je berani. Nak pegang errr sorry.. haha
Pantang ble jumpe laut.
Batu bersurat of Teluk Man. wehuu~
Jalan jalan cari ketam. Ngeee
Beach boy brought us here.
peace yaw!!
Nampak tak bentuk ape tu? Cari sampai jumpe!

Best ble ramai orang kan, meriah ckit. Huhu
One more! teka ape bentuk batu tu?
Untunglaa bole imbang badan. :D
Overall, boat trip+snorkeling memang tak rugi pun. snorkeling tu best sebenarnye tapi aku da fobia ble terkena batu tetajam tu. Idok lerr nak pegi lagi. Huhu. The best ever place utk mandi berendam menyelam is Teluk Man!! Seriously and tak tipu, memang terbaik. Pasir lembut, tak dalam sangat, cantik, jernih and bersih. Tapi jgn la pegi time air pasang and takda orang. Tercengang nanti kang duk kat situ. Macam kitorg semalam gerak pkul 9am, sampai sana nobody yet!! Risau gle! Aku tengok dia, dia tengok aku. Plan nak balik awal but then ble da makin ramai orang, ubah fikiran plak nak balik lambat. Hahaha. 

If naik bot besar ckit, kire rm60 utk 1 bot. If berdua je Rm30 and ofcoz boat tu kecik. 

Next destination DUTCHFORT!! From Teluk Gedung, sebelah rumah orang. Hehehe. Panas gle time ni, nak bergambar pun skit2 je. Huhu. Tak tahan!

She
He
Panas gle time nih. Muka pn lain macam da. hehe
Mintak tolong sorang aunty ni snap photo kita :)
Love both shirts !!
Love him
Malasnyeaa baca sejarah tengah2 panas ni. errr :P
nice
When he read about history. kite malas nak baca, suka dengar dia cerita je. hehe. 
Historical place ada jugak rupanya kat pangkor ni ye. Most famous is in Pasir Salak. Syg, jumpe tak nama JWW Birch?? Hehehe. Jangan marah k.. Gurau je

So hot so hot!!
Batu bersurat
kereta yg banyak berjasa for 3days :)

Next, lepaking kt Pantai Bogak. Tengok seaview. Tapi orang tu tengok pemandangan lain. haish!

Pantai Bogak
Lack of ppl at this time. Panas terik kot
Xbole nak bukak mata sbb panas sgt. Wee
Nampak je panas tapi udara memang sejuk. Angin pun kuat. Ooihhh memang nyaman!! Tu yang sanggup lepas bawah pokok. Huhu.

Satu pulau pusing ngn kereta je, jumpe small airport. Nak masuk jambatan gantung tapi renovate plak. Next time maybe, insyaALLAH.

Dah sampai villa, rehat 2 3 minit, then kuar lagi. Jenjalan, jumpe basikal sewa. Naik laa ape lagi!!

Kami berbasikal. Love this really!!
Sunset at Teluk Nipah
Pelumba basikal wakil daerah teluk Nipah. hehehe
Comel je basikal ni, siap berbakul. 

2nd and the last night here. Makan lagi. Gemok duk sini sebab asik makan. hewhew.

Cepatnye dia jalan, Penat nak kejar. Haha

Just like pantai chenang kt langkawi tu, kiri kanan jual memacam. Xyah susah2 nak pegi pekan. Huhu

Otw to pekan pangkor (Y)
Tukar kasut siap siap, nanti kene marah macam semalam. Hehe.  Tak kisah pun if pakai selipar katanya. Jangan seksa diri je. Hee Sorry sayang!
Smile :)
Borong makanan laut before going back

Naik feri. Hati tanak balik tapi ape yang bole buat ye tak..

Goodbye pangkor :(
We together ;)
again ! :)
Jeti Lumut. He.
Jeti Lumut. She.
Rindu pangkor ke syg ?
Sending pics. 
Cap
Hat

Tak suka time :(
Plusliner is waiting
3 hari cuti da abes. Time to go back to our place. Hard to say goodbye. Rindu semua kenangan kt cni. Thanks syg, plan our holidays perfectly! Happy, enjoy, excited. Never knew the word of 'bored' Sayang awak sangat :) Hope bole pegi pulau lain plak pasni with you again!!

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.

Followers

Listen and Feel it :)