--

--

Wednesday, 1 May 2013

Precious time

Assalamualaikum!! Macam dah lama sgt tak update blog ye. Today I'm working on Labour day. Yehuuu!!

Anyhow I'm just came back from kL :) Kali ni pegi GENTING pulak. Weee!! First time tau pi sana with cinta hati :D 

Plan nak naik bas @9.30am tapi takda rezeki, tket da abes. Tak sangka plak hari Isnin pn ramai yang cuti. huhuhu. Rasa menyesal pun ada sbb tak sempat beli tiket :( Yg ada pun kat Gombak @1030am Emm cem lambat je, nanti pukul bpe plak nak sampai kan?? 

Kalau bole tanak la Dia drive terus ke Genting, penat nanti. And He said "Tak salahkan kalu kte cuba drive pi sana?" Me: "Takpe, kte pi Gombak dulu cari tket bas kat sana gak." Along the way mmg tak nampak pun signboard ke Gombak only way to 'Genting Highlands' Okay its mean memang Dia takkan pegi Gombak tu -__- 

Depart from kL sentral pkul 9.00am, Alhamdulillah sampai sana pkul 9.30am!!! Patutnye 9.30am tu baru naik bas. We made a right choice!! :)

And now here we are ....






almost reached!

Skyway gondola. Queue up

Smile



#1 Baru naik 

#2 Dah semakin tinggi


Excited


Even ada matahari, tapi still sejuk!! Theme park Genting. Banyak game outdoor!!
SPACE SHOT. Rasa macam terjun dari bangunan tinggi!!! 

CORKSCREW.  2 kali pusing 360 deg!! Haha
 Lepas naik Corkscrew, then naik Space Shot. Tak rehat pun. Masuk je, terus naik. Da abes ti, memang Ting Tong kepala ni. Both of us speechless. Hahahaha

Dinasour land

Dinasour land's view 1

Dinasour land's view 2


Fog is coming

First world plaza



Magic show by Buskers. Forgot his name. Mario maybe


Jumpe member lama. Hehehe

So cold!!!


Comel!! Hihihi

FLYING COASTER. So amazing!!!
 Actually ni first thing yg kitorang nak naik tapi pada awalnya under maintenance. So tak dapat la nak main. while waiting for Snow World time, saje la jenjalan kat luar. And lucky for us, Flying Coaster da bole guna!! Tak payah beratur, terus masuk je. Takut gile kot. Si cinta hati cakap, benda ni pusing kiri kanan je. Bile dah main, 360 deg dia pusing!! Hahaha. Okey, tak tau nak cakap ape pastu. Heee :D

Snow World

Snow World 

He again :)

Wee!!
Beku hidung, mulut semua. Sejuk sangat!! Breath out kuar asap. Hihihi

Happy :D




Let go to London!!



Kabus tebal. Going down

Jom makan! Bismilllah..
Done for today's even. Singgah jap kat Strawberry Park sebelum balik kL :)
Sampai kL terus singgah Wangsa Walk utk beli tiket wayang then makan kat Nasi Ayam Tat. Lapar sangat dah time ni. Hehehe. Kat genting tak makan sangat pun.

Malamnye plak tengok cite IRON MAN 3 !!!! With my love, Fara and Ain. Couple seat for us. haha. Sayangnye tak sempat nak snap gambar tiket tu :( Anyhow, cite tu sangat best!! Thanks sayang and my dear friends

Esoknye teman Dia pegi bank. Simpan duit katanya.. Dah selesai, singgah jap kat AEON wangsa maju nak cari kasut. Kasut dah rosak teruk! Huhuhu. Sambil tu cuci mata tengok barang kahwin. Jumpe satu je kedai barang kemas Wah Chan. survey harga, okay diorg buat promotion time belum decide nak beli lagi. Tapi ruginyee tak cuba pakai!!! Takpelah, insyaALLAH next time k. hehehe. Aisshhh sukanyeee!! Hahaha. Senyum jee sampai keluar dari AEON tu. Sayang, jangan tanya kenapa ye :P

Goodbye wangsa walk. hope to see u again

Sampai kL sentral, Dia nak pegi tandas. Lame benor peginye. Actually he bought me this cute pressie. Love it!! Suka sangat. Thanks sayang!!

Toblerone.Fererro.Bear.Heart.Flower
p/s: jaga mata dia. Heee

Waiting for the train. Tak suka nak balik :(

New sandals. Thank u sayang
 Alhamdulillah, our holiday done well. Tima kasih sayang. I'm happy with you. I love you so much!!! Jaga diri ye. Be a good man dear :))

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.

Followers

Listen and Feel it :)