--

--

Tuesday, 25 June 2013

Monthly date of June Part II

Assalamualaikum.. Semoga semua sihat hendakNya walupun keadaan Malaysia skarang dilanda jerebu teruk. Jangan lupa pakai mask and avoid outdoor activities okay ? **advertisement end**

By this time sebenarnya bukan nak cita pasal jerebu. hehe. I wanted to story mory about myself, about the holidays that I've gone through past couple days. Macam biasa everymonth mesti ada event sendiri, tapi bulan ni ada dua cerita. Seperti tajuk di atas, me baru balik dari KL ofcoz nak jumpa cinta hati and ceritanya nak pegi sana, nak pegi sini, nak pegi situ. Kemainn plan but unfortunately because of haze terpaksa la cancel beberapa plan. Huhuhu.


Waiting for the train. Lambat betol sampai =__=' Ignore org baju purple tu ye. Haha. sibuk je nak masuk dalam gambar. Okay, tunggu dan terus menunggu


Alhamdulillah, akhirnya sampai jugak. Yehuuu. Superior night coach bed 26. KL here I come!
By 7am, sampai dah kt kL. Sleep well sungguh dalam train. Mandi2 and siap2 dulu kt sana then He fetch me. Takot plak nak pegi umah Dia. hehe. Semua orang tau ade orang jauh nak datang. :) Sesampai je kat umah orang yang first aku jumpe, his mummy. Almost the whole day stay kat umah je. Pepagi breakfast kuih. Tetiba rasa ngantok plak, then tumpang kt bilik Awa. Bestnye dapat rest jap. Kalo baring ni mesti terlelap, nak plak mumy dia bagi comforter bagai and I'm sleep well again. Hehe. Teruk sungguh perangai !! Bukak2 mata je, rasa macam ada orang baring kat sebelah.

Rupanya si Sarah dah bangun! Alololo comelll sangat! Wangi, mata bulat, pipi bambam. Terus bangun and dukung dia. Manje budak ni. Suka orang dukung, kalo letak je kt comforter nak nangis.

awa, sarah and me
Budak kuat tdo. Hehe
Dah masuk tengahari, turun bawah and straight away to the kitchen. Tolong2 mak dia masak for lunch. Kalo nak biar masak sendiri, memang idok ler teman nak reti buat. Hahaha. Mujur, mak dia okay. Phewww. Menu for the day. Ayam masak lemak cili api, sayur sawi, and telur dadar. Yummy!! Banyak jugak yg belajar. :)

Lepas lunch and solat, terus gerak pegi the Curve, Damansara. Asalnya, nak jumpa si Ainna tp tak jadi. And also mumy dia tak bagi duduk luar sangat so just tengok wayang yang mampu ;)

Monster University. 
Dapat jugak jumpa si ainna kt shah Alam sebelum dia on duty. Rindu gile! Lama sangat dah x jumpe.

Tengok gambar bawah ni, Tutti Frutti. First time tau makan ni. Thanks syg ;)


Various flavor 

Malam ni tumpang rumah si Fara, Ain, Kak Ela and Wan. Thanks to all of them. walaupu rumah bujang, tapi selesa. Huhu.

Today (monday) last day in KL. Event hari ni, teman Dia pegi bank, cari birthday gift utk mak. Mulanya pegi Jusco tap xde sale pulok, yg ade kedai Jewels. hehe. Sempat cuci mata jap, survey harga. Then shoot to KL Festival city, situ banyak jual barang perempuan katanyaa. Finally jumpe jgk handbag kt Bonita. Tatau nak pilih yg mana. Ada sale lagi tu 50%. Tunggu ape lagi.. We bought 2 handbags with 60% less each and equals to 120%!! Omaigoddd! Lupa plak yang aku ni jadi member Elianto, so Bonita ni pun one of them. Hahaha. berbaloi2.
Ole ole from KL

advance birthday gift from Him. thanks dear ;)

Balik penang jap. InsyaALLAH jumpe lagi nanti 

Haze from KL

This is the result for today. Masak lemak cili api!!! Tak plan pun nak masak ni tp tadi selongkar peti ais, jumpe ayam. Teringat plak masak lemak cili api yang mummy dia buat. So, I try! Agak agak dah bole kawen tak ? hihihi

my first attempt :D
Sayang, thank u so much for everything. walaupun tak dapat kuar sangat, tp dapat spend time kat umah awak pun seronok jgk :) LOVE YOU MORE


Tuesday, 11 June 2013

Monthly Date of June Part I

Hollaa. Amboi lama sungguh naa tak update belog ni. Dekat sebulan ye dop. Kalo update blog mesti ada cerita, so kali ni cerita just nice :) Semalam cuti semata2 nak tunggu cinta hati datang Penang again. Yay!! Hari sabtu hari tu semangat sangat nak kerja sbb esoknya si dia datang sini. Malam tu pulak tak bole nak tdo sangat tp tertdo jgk. haha. Kononnya nak pegi stesen pkul 6pagi tapi tren dari kL sampai awal so kelam kabut ckit bangun then drive. Mujur keta tak banyak time tu.

Sampai umah, stay utk mandi, solat and makan2 dlu. Nak pegi Georgetown pn awal lagi. Kononnya nak masak la kan pagi tu tapi disebabkan terlajak tdo, so bihun dah jadi bihun goreng. Hihihi. Thanks mak. Kueh cara yang kita sempat buat! Yay! Selebihnya mak sambung. The best moment, bila dia cerita hasrat sebenar datang Penang ni. Adehh, malunye time tu. Nak senyum pun cover2 sbb ada adik kan. Yela dah si dia sampaikn hajat besar utk next year. Alhamdulillah mak and abah bagi respond positive. Just wait for the answer okay sayang? Huhu. Hatiku berbunga bunga. Hehe. Suka, takot, tak sabar, teruja semua bercampur2 mcm jeruk Pak Ali. Haha. So family awak just tunggu green dari family kte ye. InsyaALLAH kte ready utk jadi yang halal utk awak :D Aminnn.

Gambar kali ni tak banyak sangat sbbnya hujan dari pagi sampai ke malam. So, just pegi Queensbay mall, makan nasi kandar Kassim kt tengah2 Georgetown then singgah Masjid terapung kt Batu Feringghi. And the last the Escape kat Teluk Bahang. Anyhow tak berapa sempurna as what we've planned. Tp apa pun i'm so happy!!! Alhamdulillah.

By this time, gambar tak banyak. Benda yang paling tak suka kena hantar dia balik. Sekejap sangat cutinya sayang.. Sokay, after 2 weeks, turn kita pi kL pulok. Hihihi. Nak jumpe baby sarah :)

Love you dear.


Followers

Listen and Feel it :)