--

--

Tuesday, 17 September 2013

September Date with Love

Assalamualaikum. Selamat belated hari raya!! Tak sempat nak wish di sebabkan kebizian bekerja dan sebagainya. Banyak komitmen skarang ni. Huhu. Nasib baik dapat jugak cuti lama utk bulan ni. Alhamdulillah. So kali ni bercuti kat Negeri Perak jugak tapi bukan Pangkor. IPOH mali !!!! Plan dari sebelum puasa lagi, punya la lama last2 dapat jugak pi. wehuuuu

Asalnya nak pegi sekali tapi disebabkan tiket tren berubah waktu so kena adjust sikit timing tu. Nak senang cerita, jumpa kat stesen IPOH. Sorang drive, sorang naik ETS. Drive la kita ke sana alhamdulillah tak sesat and sejam awal sampai. yay!! hahaha. 

Ke hulur ke hilir, tren tak dtg lg. Cepat la pakcik ETS oiii

railway track. Ipoh station
 Tengok jam dah pukul 1035 pagi. Dari jauh dah nampak kepala tren ni. Yes!! Its coming towards :)
one...

and two.....

and three!!!
Dalam ramai2 yang kuar tren tu, tak nampak plak cik abang ni. Punya la tunggu kat depan pintu ETS tu tau rupanya dia dah jalan dulu pi kat parking. Mujor tak masuk cari dalam tren. hehehe. 

Time is running, terus drive then heading to LOST WORLD OF TAMBUN. Yeah! Ni lah destinasi yang sebenarnya...


Location: Tambun, Ipoh Perak. Entrance fees pun berpatutan. Tak payah susah nak beratur panjang. Kaunter merata, yang menyorok tersorok pun ada. Promo ckit. Hee. Jom kita enjoy dulu, nak balik nanti baru snap pic.

Bukan sebarang wrist band tau. Ada duit ni. Huhu

Nama je lost world tapi ada map jugak. :D

Konon je nak pegi Spa. 

Tengok je la ye syg.

Jalan dan terus berjalan...

Funfair. ignore org sekeliling.

pegi zoo pulok. Heee

Kuruih!!

Aksi yang sme tempat berbeza :)

Hi 5!

Tin village. Jom cari bijih mak timah

we love.

model lost world. Haha

Sama tinggi!!

Bodyguard ke?
 Dah penat berjimba kat lost world, petang tu jugak gerak balik penang most wanted yaw. Letih sungguh, mengantuk ! Tapi tahan jugak mata nak teman Pilot kita ni :D

Next day, hari yang ditunggu tunggu. Target place: BM town. Cari apa? Cari... emas bertatahkan berlian. Amboihh!! Ehehe malu plak nak cita. Ehemm. Kami pi cari cincin untuk majlis yang bakal tiba tak lame lagi, insyaALLAH. Haihh tkot!! Walaupun hari malaysia, tapi kedai bukak jugak. Kedai mana? PS. Short name. Hee. Tak main la Habib Jewel ke, Poh Kong ke, Emas Sri Pinang ke dan yang seGRAND dengannya. Just simple becoz it still a pure gold. 4 kedai pi, semua cecantik, semua lelawa tapi bila tanya size tak banyak pulok. Tu la besaq sangat jari manis ni. Haihhh. PS is the last choice. Tak sangka cincin kedai dia tercantik! Sekali tengok dah teruja, terpegun, terpaku dan tersenyum belum pakai lagi. Bila dah pakai macam sayang nak tanggalkan. Hihihi. Si cinta hati pesan, dah beli dah simpan dalam kotak, tak boleh keluarkan sampai waktu yang sesuai. Alaaaa kena tunggu la ni.. Punya la suka sampai keluaq kedai pun duk senyum lagi. Hahahaha. Rasa macam keras je pipi.

Ok dah abes cerita cincin, ni cerita baju plak. Pusing satu seberang perai finally jumpa jgk tak jauh pun. Dekat ngn rumah tapi saje nak cari ngn dia jgk. hihi. gedik!!! Cantik bajunya. Love it!

Malamnya pegi dinner plak. Target menu: Tomyam!!! **dalam hati**(seafood) Hahaha.


Bagus pencahayaan kat kedai ni 

 Menu: Nasi goreng pataya utk si irah, nasi goreng cina utk si adik, koey teow tomyam utk cheq, nasi goreng kerabu, telur mata, tomyam ayam, ais kacang utk si dia. Tudia banyak sungguh. Nak kurus sangat kan sayang? sorry laa kalo datang Penang, awak mmg kena makan banyak. Hihihi.

Proses menjatuhkan ais. Tinggi menggunung!!


Okay today is the last day for this month only. insyaALLAH jumpe lagi ye sayangku :) Menghabiskan waktu yang ada ni di kedai jual barang2 kahwin. Saje tengok2 door gift, bunga, hntaran. Melotop-lotop hntaran kedai dia. Contohnya macam kat bawah ni.. Mission nak cari bunga bolat-bolat belum jumpe lagi.. Huhu



Berat hati nak hantar dia balik tapi apekan daya :'( Aku sendiri yang belikn tiket bas tu, ikotkan hati tanak beli. Thanks for this moment sayang. Thanks for bought me very special gift :) I will wait for you dear. Keep calm and Doa'. Take care cinta. Love you more. <3 div="">

p/s: segala cerita dalam blog ni bukan utk menunjuk2, or nak menyakitkan hati mana2 pihak. Its my own story :)

Followers

Listen and Feel it :)