--

--

Tuesday, 10 June 2014

June date with Family and Love

 Alhamdulillah selesai sudah bercuti selama tiga hari tiga malam. By this time, encik tunang pulak datang ke Penang. 6 bulan dah Dia tak datang sini. Thanks sayang for requesting off duty :) Nak pulak cuti sekolah kan minggu ni, lagi best bercuti. Anyhow, kali ni bukan sesaje cuti without intention. Macam2 dah plan before he came here. Always buat meeting during skype-ing time. Hee. 

Sebelum dia datang, keepin' on counting hours and minutes. Todia punya tak sabaaq!!
Tak boleh tdoq malam tu even I tried to. Takot nt terlajak time. At last,
pukul 1 pagi, tetdo jgk aku. ahaha. Nasib baik dah kunci jam tu dulu. Sharp pukul 4 pagi dah bangun. Katanya tren sampai pukul 5. Takpe, sanggup
tunggu tau.. 

Pukul 5 pagi, fetched him. Mak aku teman, yela pepagi buto tu takot gak drive sorang. Sampai umah, rest2 dulu. Nak pi mne pun awal lagi. Sambung tdoq la apa lagi. Hehehe.
Then pukul 9 sesiap nak pi kenduri kazen. Tema kali ni PINK!! Dari sebelum datang lagi dah plan awal2 nak pakai baju same kaler. Sweet tak? ngeh3.

Pegi asing2 sebab mak nak attend wedding kt taman. So He's my pilot of the day, and me as his co-pilot!! Yg tunjuk jalannye aku, yang drivenye Dia :)
Sesampai je kat sana, semua sedara dah berkumpul. Ble dah kenyang, pengantin pun datang.

Okay yang bestnye aku ni jadi bidan terjun same ngn encik tunang. Hahaha. Dua2 terkejut, tak plan pape tetiba je panggil pegang payung utk jadi pengapit. For the first time in forever jadi bride's + groom's maid. Kaklong cakap, dah dua2 pakai baju sama, kena jadi pengapit la. Adehh :D








**Petangnya balik rumah, drop by si adik. Then we shoot to AEON mall. Yeay!! Shopping time!! opps ni bukan shopping kosong. Benda yg di beli semua utk hantaran kahwin "He said". Okay boss!!
Jusco baru bukak so banyak SALE. Alhamdulillah beberapa barang penting dah pun beli.



Orait lets go to another chapter!
Saturday's event.
Location: Georgetown, Bukit Jambul, Queensbay Mall, Bayan Mutiara.

**Mak abah follow belakang sebab dah lama sangat tak datang bukit jambul.
Kata sana banyak jual baju, mostly sesuai untuk orang yg nak cari baju nikah, tunang, baju raya or others. So kalo orang pempuan yang datang sini, konfem senyum sampai telinga. Macam mak aku. Hahaha. Shopping is the best medicine for women!!

Dah puas pusing 1 mall, He got new Geron's long pants. I got my own solemnization's clothes :)

Muka bahagia dapat shopping. Hehe


Makan-makan tepi laut! I love seafood! yeay




The second penang bridge!!




**Hari ni, hari last bercuti dengan cinta hati tapi untuk bulan ni la. Lain kali jumpe lagi. in sha ALLAH ;) Hari ni plan tengok wayang "MALEFICENT". Sebelum tu singgah KPJ Penang kononnya nak jumpe Si Fahmi, member encik tunang. tapi takde rezeki. Yang jumpanye kete Tuan dia. Hahaha.


Here we go. Sunway Pyramid Carnival Mall!!


 Our menu: Cheese Baked rice! Oh my favs!!


 ***Tang hantaq Dia balik, tamau cita. Nanges kang!

*Pape pun, alhamdulillah semuanya dipermudahkan ALLAH. Cuti untuk 3 hari ni memang best. Walaupun penat, letih but we had fun!! To my family tercinta, maceh bawak jenjalan sana sini, melayan kerenah kakak ni. hehe. :)

*To my beloved fiance, maceh sebab awak datang Penang jumpe kte, mak abah n adik2. Pegi kenduri, pakai baju sama. Jadi pengapit sama2! haha. Shopping barang hantaran kita, cari baju untuk nikah, bawak tengok wayang, makan2. Yang penting sanggup balik lewat untuk kte!! Me Love the Only YOU!!

Sebagai balasan, kasut skechers awak tu as your belated bday gift from me :))



Followers

Listen and Feel it :)